Suluovada Silah Atarak Mutluluğa Asla Gölge

Suluovada Silah Atarak Mutluluğa Asla Gölge Düşürmeyelim kampanyası


AMASYA (A.A) - Suluova Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince başlatılan Silah Atarak Mutluluğa Asla Gölge Düşürmeyelim kampanyası kapsamında polis memurları, düğünlerde damat ve geline mutluluklar diledikten sonra silah atılmasının engellenmesi amacıyla uyarıcı broşür dağıtıyor.
     Düğün ve eğlence yerlerini düzenli olarak kontrol eden Suluova Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personellerinden Kahraman Demir ile Kadir Karatoprak, düğün ve eğlence sahiplerine uyarıcı bilgiler verip broşür dağıtarak maganda kurşunu sonucu ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla başlattıkları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını yürütüyor.
     Yaz aylarıyla birlikte başlayan düğün, sünnet ve eğlence bölgelerinde düzenli olarak kontrol ve bilgilendirme çalışmalarında bulunduklarını belirten İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Oflaz, Kutlamalarda zaman zaman meydana gelen ve vatandaşlarımızın korku ile panik yaşamasına neden olan silahla ateş etme olaylarını önlemek amacı ile alınan emniyet tedbirlerinin yanı sıra kampanya kapsamında bir çalışma başlatıldı. Yapılan kutlamalarda vatandaşların silahla kutlama alışkanlığından vazgeçirilmelerini, insanlarımıza maddi ve manevi zarar gelmesini önlemeyi hedefliyoruz dedi.
     Düğün yeri ve çevresinde yapılan kontrollerde silahla ateş etme olayına karıştığı tespit edilen kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun 170. maddesi gereğince Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması suçundan adli işlem yapıldığını belirten Oflaz, Ayrıca ses ve gaz fişeği atabilen, kuru sıkı tabir edilen tabanca ile ateş eden kişilere ise 679 lira idari para cezası uygulanmakta. Bu nedenle yapılacak olan düğünlerin kontrolleri ekiplerimiz vasıtasıyla devam edeceğinden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için silahı bırak düğüne bak diyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluovada Silah Atarak Mutluluğa Asla Gölge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER