Suluovada kadına şiddetin önlenmesi için proje

Suluovada kadına şiddetin önlenmesi için proje hazırlanıyor


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamlığı başkanlığında 10 kişiden oluşan ilçe proje yazma ve yürütme kurulu yaptığı son toplantıda kadın istihdamının geliştirilmesi ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik proje çalışmalarında bulundu.
     Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Suluova Kadın Girişimciler Derneğiyle ortak yapılacak projenin hedef kitlesinin ilçedeki tüm kadınlar olduğunu belirti.
     Sarıfakıoğulları, Toplumumuzun yüzde 50sini oluşturmasına rağmen istihdam konusunda dezavantajlı kadınlarımıza aile içi üretim yöntemlerinin öğretilip becerilerinin artırmalarına zemin hazırlama, oluşturacakları özgün ürünler aracılığıyla ilçemizin tanıtımına katkı sağlama ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin oluşturulmasını hedeflemekteyiz dedi.
     Kadın statüsünün yükseltilmesine yönelik çeşitli kurs ve eğitimler de düzenleyeceklerini aktaran Sarıfakıoğulları, Kurslar sonunda kadın hakları, temel vatandaşlık eğitimleri, kadına karşı şiddetin önlenmesi gibi konularda kadınlara ve erkeklere eğitimler verilerek bu konuda farkındalık yaratılarak kamuoyu oluşturulacak, keza kurum ve kuruluşların beraber iş yapma becerisinin gelişmesi açısından ortak iş yapma kültürünün gelişmesine de katkı sağlanmış olunacakdiye konuştu.
     Sarıfakıoğulları, projeden faydalanarak iş yeri açacak kadınların maddi durumlarının yetersiz olması durumunda ise Suluova Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kredi yardımlarında bulunulabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada kadına şiddetin önlenmesi için proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER