Suluovada kamu personeline Halkla İlişkiler ve

Suluovada kamu personeline Halkla İlişkiler ve Toplam Kalite Yönetimi Eğitimi


AMASYA (A.A) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında Suluova Kaymakamlığı Proje Ekibi tarafından hazırlanan ve ilçede kamu hizmeti sunan personele yönelik düzenlenen Halkla İlişkiler ve Toplam Kalite Yönetimi Eğitimi başladı.
     Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, eğitimin ilk gününde yaptığı konuşmada, OKA ile Halkla İlişkiler ve Toplam Kalite Yönetimi Eğitimi projesi hibe sözleşmesi imzaladıklarını, bir hafta sürecek seminerlere yaklaşık bin 500 kamu personelinin katılacağını belirti.
     Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:
     Vatandaş odaklı hizmeti benimsediğimiz için seminerlerdeki amacımız daha güler yüzlü hizmet anlayışını ve vatandaşa dönük hizmet anlayışını hakim kılmak. Hesap verilebilir ve şeffaf bir hizmet anlayışını ortaya koymak, daha etkili ve daha verimli bir idareyi hakim kılmaktır dedi.
     Yaşadığımız dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini hatırlatan Sarıfakıoğulları, Yeni gelişmelere ve değişimlere hep beraber ayak uydurmak adına bu gibi çalışmalarımız kamuda ve özel sektörde hizmet veren tüm arkadaşlarımıza yönelik yine yapılacak dedi.
     Katılanlara katılım belgesi verileceğini belirten Sarıfakıoğulları, projenin geri dönüşümünü görmek ve sağlamak için seminerlerin bitiminde anket çalışması yapılacağını da belirtti.
     Suluova Öğretmenevi salonunda düzenlenen seminerde Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömür Demirer, halkla ilişkilerin en temel amacının hizmet verilen insanları ikna etmek ve ikna yoluyla bir davranış oluşturmaya sevk etmek olduğunu söyledi.
     Halkla ilişkilerde tarafların kamu kuruluşları ile kurumlarda çalışan personellerin olduğunu ifade eden Demirer, şu bilgileri verdi:
     Toplumun bir yeniliğe ayak uydurması gönüllülük esasına dayanır. Bunu yaparken doğru planlama ve ortamı hazırlamak halkla ilişkilerin gereğidir. Halkla ilişkilerin başarılı olması için kurumun yönetici ve personelinin gönüllü olması gerekir. Gönüllülük etkin değilse halkla ilişkiler verimli olmaz. Halkla ilişkiler kolay ve anlaşılır olmalı, belli bir saygı ve nezaket çerçevesinde yapılmalı. Bu çerçevede yapılan ve sunulan halkla ilişkiler sayesinde hizmet alan kesim memnun kalır, halk daha kaliteli hizmete ulaşır, kurum itibar kazanır, kurum imajı oluşur, hizmetlerinde başarı elde eder, daha etkili ve daha çok iş yapıp o oranda gelir elde eder.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada kamu personeline Halkla İlişkiler ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER