Sumbasta içme suyu çalışmaları

Sumbasta içme suyu çalışmaları -Kaymakam Yosunkaya, Höyük-Akdam içme suyu ana isale hattı çalışmalarını inceledi


OSMANİYE (A.A) - Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, 8 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Höyük-Akdam grup içme suyu ana isale hattı çalışmalarını inceledi.
     Yosunkaya, beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Özsaydı ve Harun Kundakçı, Akdam Köyü Muhtarı Hacı Osman Kadıoğlu ve Höyük Köyü Muhtarı Ömer Kara ile birlikte Kadirliye bağlı Kösepınarı köyü Evrenpınarı mevkisinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, müteahhit firma yetkilisinden bilgi aldı.
     Kaymakam Yosunkaya, yaptığı açıklamada, Höyük, Akdam, Reşadiye, Küçükçınar, Yazıboyu, Köseli, Kızılömerli ve Akçataş köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak grup içme suyu çalışmalarının KÖYDES Projesi çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.
     Çalışmaların 2011 yılında başladığını ve ana isale hattının geçtiği yerlerde tabiat şartlarının çok zor olduğunu, bu nedenle projenin yavaş ilerlediğini bildiren Yosunkaya, şunları söyledi:
     Projenin tamamlanmasıyla halen suyu yetersiz veya terfili sistemle içme suyu temin edilen 8 köy ve bağlılarında cazibeli su akacak. Bu proje sonunda vatandaşlarımız rahatlayacak. Yaptırdığımız tespitlerde köylerimizin yıllık ortalama içme suyu temini için harcadıkları elektrik masrafı 100 Bin TL buluyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşımız daha ucuz ve kaliteli su içecek. Herhangi bir elektrik kesintisinde susuz kalmayacak. KÖYDES projesi sayesinde köylü vatandaşlarımızın hayat standartları günden güne yükselmekte. Bu da projenin amacına ulaştığını göstermektedir. Kazasız belasız bir çalışma diliyorum.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Sumbasta içme suyu çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER