Sumbasta öğrencilere süt dağıtıldı

Sumbasta öğrencilere süt dağıtıldı


OSMANİYE (A.A) - Sumbasta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Projesi kapsamında, ilköğretim okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.
     Kaymakam Selçuk Yosunkaya, Kızılömerli Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen süt dağıtımı öncesi, süt kutularının üzerindeki son kullanma tarihlerini kontrol etti.
     Yosunkaya, dağıtılan sütün çocuklardaki protein eksikliğini gidererek, sağlıklı bir nesil için çocuklarda süt içme alışkanlığı oluşturmasının hedeflendiğini ifade etti.
     Öğrencilerden süte karşı alerjisi olanların bulunabileceğine dikkati çeken Yosunkaya, şunları kaydetti:
     Bazı çocuklarımızda süte karşı aşırı duyarlılık veya alerji olabilir. İstemeyene dayatmamız olmayacak. Sumbasta bizlere ulaşmış toplu bir rahatsızlık ya da zehirlenme olayı da söz konusu değil. Kampanyanın sağlıklı yürümesi için uyarılara mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Alerjisi olan öğrencilerin, diğerlerinden ayırt edilmesini istiyoruz. Rahatsızlık görüldüğünde mutlaka bize haber verilerek, gecikmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulsun.
     Süt dağıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yasemin Avcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Özkale, Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kırpık ve diğer ilgililer katıldı.
     (MY-MÖ-AYC-AG)
<< Önceki Haber Sumbasta öğrencilere süt dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER