Sümer Ezgü YÖRSİADın konuğu oldu

Sümer Ezgü YÖRSİADın konuğu oldu


ANTALYA (A.A) - Sanatçı Sümer Ezgü Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneğine (YÖRSİAD) konuk oldu.
     Ocak ayı olağan toplantısını Porto Bello Otelde gerçekleştiren YÖRSİAD, Burdurlu Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgüyü misafir olarak ağırladı.
     Sümer Ezgü, Teke yöresindeki Yörük kültürü, müziği ve Yörük folklorunun gelişimini YÖRSİAD üyeleri ile paylaştı. YÖRSİADa yeni katılan Nursel Aydın ve Kartal Yalçına rozetlerini takıldı.
     Yörüklerin yaşayışlarını ve müziğe verdikleri önemi anlatan Ezgü, konuşmasında zaman zaman yanında getirdiği cura ile çeşitli türküler söyledi, Teke oyunlarından örnekler sundu.
     Ezgü, Yörük iş adamlarının birlikteliklerinin çok iyi bir örnek oluşturduğuna dikkat çekerek, Anadolu toprakları olarak başlı başına bir değer ve coğrafyayız. Anadolu aslında birleşim yeridir. Yörükler doğa severdir. Çünkü yörükler, yaşamları gereği yayla yayla dolaşan ve hayvanlarını yaylada otlatan, mevsim boyunca göçen ve sonra tekrar aşağılara inen insanlardır. Onlar doğayı koruyarak, yeterince tüketmek zorundadırlar. Yörüklükte yaşatarak tüketmek ilkesi vardır. Yörükler dağları savaş için değil, üretim için kullanırlar. Yörüklerin refleksleri kavgadan değil, her zaman barıştan yanadır. Bugün barış ve doğa dünyanın önünde iki temel sorundur. Yörükler bu anlattığımız doğa sevgisi ve barışa sahiplerdir. Yörüklerin bu özellikleri müziğe yansımaktadır dedi.
     YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ise YÖRSİAD olarak işlerine olduğu kadar kültürlerine de önem verdiklerin dile getirerek, Verdiğimizi önemi göstermek için kültürümüzü çok iyi bilen, içimizden biri değerli sanatçımız Sümer Ezgüyü davet ettik. Bizleri kırmadılar, geldiler, kendilerine çok teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sümer Ezgü YÖRSİADın konuğu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER