Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası

Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası -Simav ilçesinde yaşayan 3 kişi, Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi oluşturarak, bu ülkedeki iç karışıklık mağdurlarına yardım amacıyla kampanya başlattı (Fotoğraflı-


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde, 3 gönüllü tarafından kurulan, Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi, bu ülkedeki iç karışıklık mağdurlarına gönderilmek üzere insani yardım malzemesi topluyor.
     Simavda yaşayan Ali Ulus, Şinasi Çetin ve Mustafa Karadağ, kış mevsiminde mağduriyetleri iyice artan Suriye halkına insani yardım malzemesi temin edebilmek amacıyla Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi oluşturdu.
     Konuya ilişkin izin başvurusunu değerlendiren Simav Kaymakamlığı, Yardım Toplama Kanununa göre yetki belgesi hazırladığı komite üyelerinin 45 gün süreyle ilçe merkezi, belde ve köylerde yardım toplamalarına izin verdi.
     Belgeyi alınca hemen yardım toplama çalışmalarına başlayan komite, iç karışıklık nedeniyle Suriyede özellikle kenar semtlerde mağdur olan ihtiyaç sahiplerine insani yardım malzemesi ulaştırılması için düzenledikleri kampanya çerçevesinde vatandaşların bağışlarını kabul ediyor.
     Ali Ulus, AA muhabirine, kampanyanın ilçede duyulmasından sonra çok sayıda vatandaşın elinden geldiğince destekte bulunmaya başladığını söyledi.
     Daha önce diğer komite üyeleriyle Vandaki deprem nedeniyle bir araya gelip yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Ulus, şöyle konuştu:
     Suriyedeki mağdurların özellikle temel gıda maddelerine ihtiyaç duyduğunu öğrendik. İlaç, gıda ve giysi malzemeleri topluyoruz. Bu malzemeleri, Hatayın Kırıkhan ilçesinde bulunan Beyazıd Bestami Vakfı aracılığıyla Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Un ve helva gibi temel gıda maddelerini özellikle yardımseverlerden bekliyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER