Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Bab el-Hava Sınır Kapısı yakınlarında yağmalanan Türk tırlarının Türkiyeye gelişi sürüyor


HATAY (A.A) - Suriyenin Bab el-Hava Sınır Kapısı yakınlarında önceki gün Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ardından yağmalanan Türk tırlarının Türkiyeye gelişi sürüyor.
     Tır sürücü Ahmet Saz, olaylarda yağmalanan tırını Suriyenin sınır kapısından alarak, Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiyeye getirdi.
     Saz, Suriyeye pirinç taşıdığını, Suriye tarafında aracının yağmalandığını anlattı.
     Tırındaki 25 tonluk pirincin alındığını ifade eden Saz, Tampon bölgede aracımdaki yükleri Suriye plakalı tıra yükleyecektik. Ancak beklediğim araç gelmediği ve Bab el-Hava Sınır Kapısı kapalı olduğu için tırı bırakarak geri döndüm. Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmanın ardından tırımı almak için gittiğimde, yağmalandığını ve içerisindeki pirinçlerin alındığını gördüm. Tırımdaki klima, teyp, motor aksesuarları da sökülmüş diye konuştu.
     Tırında işe yarar hiç bir parçanın kalmadığını belirten Saz, Suriye tarafında kendilerine ait 4 hasarlı tırın daha bulunduğunu, onları da önümüzdeki günlerde getireceklerini kaydetti.
     Yağmalanmış tır Cilvegözü Sınır Kapısından bir başka tır tarafından çekilerek Türkiyeye getirilirken, tıra çok sayıda mermi isabet ettiği görüldü.
    
     Muhabir: Cem Genco/İsmihan Özgüven/Aycan Demirel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER