Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye gelen Suriyeliler için Akçakalede inşa edilen çadır kentte kalanların sayısı 3 günde 5 bine ulaştı -Şanlıurfa Valisi Güvenç: Şu anda 5 bin civarında göçmen


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye gelen Suriyeliler için Akçakalede inşa edilen çadır kentte kalanların sayısı 3 günde 5 bine ulaştı.
     Ceylanlı Mahallesinde 1,5 ayda 500 dekarlık alana inşa edilen Süleymanşah Çadır Kentine Hataydan otobüs ve minibüslerle gönderilen sığınmacılar yerleştiriliyor.
     Kayıt işlemlerinin devam ettiği çadır kente, 3 günde 5 bin Suriye vatandaşı yerleştirildi.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceylanpınar ilçesinde kurulan çadır kentin ardından Şanlıurfadaki ikinci çadır kenti Akçakale ilçesinde faaliyete geçirdiklerini belirtti.
     Çok ciddi kaynak aktarımı ve gece gündüz demeden yapılan hazırlıkların ardından kısa sürede çadır kenti hizmete açarak, Suriyelileri kabul etmeye başladıklarını ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Şu anda 5 bin civarında göçmen gelmiş durumda. Onları yerleştiriyoruz, herhangi bir problem olmayacak. Burada, Ceylanpınara göre işimiz daha kolay, hem merkeze yakın hem de anayolun kenarı, yeşil alanları da var. Bu alanda da Türkiye Cumhuriyeti, insanlık görevini yapmaya devam ediyor, gerekenler yapılıyor.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER