Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: -Kent ekonomisini ayakta tutan taşımacılık sektörü zor durumda, bu konuda acil önlem alınmalı


HATAY (A.A) - CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, kent ekonomisini ayakta tutan taşımacılık sektörünün Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle zor durumda olduğunu, bu konuya acil olarak önlem alınması gerektiğini söyledi.
     Eryılmaz, CHP İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Suriyede yaşanan olayların en fazla Hatayı etkilediğini kaydetti.
     İstanbuldan sonra en fazla filoya sahip Hatayda taşımacılık sektörünün büyük bir krizle karşı karşıya bulunduğunu belirten Eryılmaz, şöyle konuştu:
     Kent ekonomisini ayakta tutan taşımacılık sektörü Suriyede yaşanan olaylardan dolayı zor durumda, bu konuda acil önlem alınması gerekiyor. Hatayın bu güne kadar böyle bir kriz yaşamadığını, kredi desteği alarak yatırım yapan şirketlerin kredi geri ödemesinde ciddi sıkıntılar yaşadığını ve şirketlerin batma noktasına geldiğini defalarca dile getirdik. Nakliye sektörünün yanı sıra ihracatçı, sanayici, esnaf, taksiciler, günü birlik sınır ticareti yapan halk da bu krizden nasibini almış durumda. Suriye krizinin uzun sürmesi ve derinleşmesi halinde kentteki iş adamı, esnaf, sanayici ve ihracatçı iflas edip yok olacaktır. Bu konuda acil bir şekilde harekete geçmesini bekliyoruz.
     Eryılmaz, yetkililerin taşımacılık sektörüyle ilgili vergi borçlarının ertelenmesi ve devlet bankalarından bu sektöre finansal destek sağlanması gerektiğini ifade etti.
     Taşımacılık sektöründe acil olarak alınması gereken bazı tedbirleri belirlediklerini vurgulayan Eryılmaz, Kredi borçlarının finansmanı için devlet bankalarından uzun vadeli ve düşük faizli kredi sağlanmalı. SSK prim borçlarının kriz devam ettiği sürece alınmaması gerekiyor. Esnaf kefalet kooperatiflerine borcu olan esnafın, borçlarının ertelenmesi veya faizlerinin silinmesi lazım diye konuştu.
     Toplantıya, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Yeşildağ, Reyhanlı Başkanı Tamer Apiş ve bazı partililer katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER