Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde ordu birliklerine ait helikopterin uçuşu nedeniyle aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi Türkiye sınırına geldi


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde ordu birliklerine ait helikopterin uçuş yapması nedeniyle aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi Türkiye sınırına geldi.
     Ceylanpınarın sınır komşusu Rasulaynda, ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında 8 Kasımda başlayan ve bir hafta süren şiddetli çatışmaların ardından bölge ÖSO birliklerinin kontolüne geçti.
     Birkaç günden bu yana sakin olan bölgede, bugün bir helikopterin yaklaşık 20 dakika boyunca keşif uçuşu yaptı. Ceylanpınardan da görülebilen helikopterin geçişi sırasında panikleyen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriyeli vatandaşlar, kaçarak Türkiye sınırında beklemeye başladı.
     Bu sırada ÖSO mensuplarının da bir hayli yüksekte uçan helikoptere ateşle karşılık verdiği görüldü. Söz konusu helikopter daha sonra bölgeden uzaklaştı.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER