Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Reyhanlıda havan topu mermisinin düştüğü TOKİ inşaatının yanındaki alanda güvenlik güçleri inceleme yaptı -İnşaat işçisi Karagün: -Patlamanın etkisiyle 20 arkadaşımla kaldığım çadırın üzerine taşlar


HATAY (A.A) - Reyhanlıdaki Cilvegözü Sınır Kapısının karşısında bulunan Suriyenin Babel Hava Sınır Kapısındaki çatışmalar sırasında atıldığı belirtilen havan topu mermisinin düştüğü TOKİ inşaatlarının yanında boş alanda güvenlik güçleri inceleme yaptı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, inşaat alanına gelerek havan mermisinin isabet ettiği bölgede araştırma yapıp, delilleri topladı.
     Vali Yardımcısı Mehmet Eriş ve İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de olay yerine gelerek, havan topu mermisinin düştüğü alanlarda incelemelerde bulunup, güvenlik güçlerinden bilgi aldı.
     İnşaatı süren 24 derslikli okulun ve çevredeki evlerin da patlamadan etkilendiği belirlendi.
     TOKİde çalışan işçilerden Yusuf Karagün, patlama sırasında arkadaşlarıyla çadırda bulunduğunu belirterek, Bir anda büyük bir gürültü duyduk. Çok korktuk. Patlamanın etkisiyle 20 arkadaşımla kaldığım çadırın üzerine taşlar fırladı. Hemen dışarı kaçtık dedi.
     Okul inşaatının yaklaşık 150 metre uzağına merminin düştüğüne değinen Karagün, Patlamanın şiddetiyle inşaat halindeki okulun tavanlarında hasar oluştu. Camları kırıldı diye konuştu.
     Cüdeyde Mahallesinde oturan Leyla Parlak ise aniden bir patlama sesi duyduklarını, ne olduğunu anlayamadıklarını belirterek, Kızlarım çok korktu, korkudan bağırıp ağladı. Patlamanın etkisiyle evimin giriş kapısının camları kırıldı. Evin belli yerlerinde de küçük hasarlar oluştu dedi.
     Babel Hava Sınır Kapısında Esede bağlı güçlerle Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ederken, patlama ve silah sesleri Reyhanlı ilçesinden de duyuluyor.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER