Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası

Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası -52 ilden 374 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyona, oynanan final müsabakalarıyla sona erdi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda düzenlenen Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası, oynanan final müsabakalarıyla sona erdi.
     Kazım Karabekir Spor Salonunda 26 Kasımda başlayan şampiyonada, 52 ilden 374 sporcu, farklı sıkletlerde şampiyonluk için mücadele etti.
     Final maçıyla birlikte toplam 361 müsabakanın yapıldığı şampiyonada, altın madalya kazanan sporcuların isimleri şöyle:
    
     49 kilo: Ferhat Pehlivan
     52 kilo: Erdal İnanlı
     56 kilo: Selçuk Eker
     60 kilo: Fatih Keleş
     64 kilo: Hüseyin Karslıoğlu
     69 kilo: Abdulkadir Köroğlu
     75 kilo: Erol Özkal
     81 kilo: Burak Aksın
     91 kilo: Bahram Muzaffer
     +91 kilo: Ali Eren Demirezen
    
     Ayrıca, müsabakada en teknik boksör Bünyamin Aydın, en dövüşken boksör Onur Şifa, en centilmen boksör de Erol Özkan seçildi.
     Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.
     AK Parti Erzurum Milletvekili Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Küçüklere de boks eldiveni hediye edildi. Erzurumda düzenlenen müsabakanın kendisini maziye götürdüğünü ifade eden Yılmaz, 1978 yılında Atatürk Üniversitesinde okuduğu sırada düzenlenen şampiyonada Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.
     Bu arada, Federasyon Başkanı Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak düzenledikleri ve en iyi organizasyon olan Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonasının pazartesi günü başladığını anımsatarak, şampiyonada sevgi ve kardeşliğin hakim olduğunu söyledi.
     Vatandaşların şampiyonaya büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Gözgeç, Bugün düzenlediğimiz müsabakayı bir sıkıntı olmadan tamamlıyoruz. Burada boksu sadece mücadele sporunun yanı sıra insanların az da olsa eğlenebileceği, bazı katkılarımızla birlikte daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER