Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriye Türkleri Derneği tarafından uluslararası yardım kampanyası başlatıldı -Derneğin genel koordinatörü Molla: Suriyedeki halkın acilen insani yardımlara ihtiyacı var


HATAY (A.A) - Suriye Türkleri Derneği tarafından Suriye halkı için uluslararası yardım kampanyası başlatıldı.
     Suriye Türkleri Derneği Genel Koordinatörü Nidal Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin İstanbul genel merkezi tarafından Suriyedeki halk için kampanya başlatıldığını söyledi.
     Yardım kampanyası kapsamında, Türkiye ve bazı ülkelerde insani yardım için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Molla, Suriyedeki birçok bölge, şehir merkezi ile bağlantısı kesik. Şu an orada binlerce insan, açlık ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Kış aylarının gelmesiyle şartlar daha da zorlaştı. Çoğu bölgede elektrik, su ve telefonlar kesik. Yakıt sıkıntısı da yardımların ulaşmasını engelleyen en önemli unsur. Ayrıca, Türkiye sınırı yakınlarındaki çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyelilerin, açlık dışında ısınma ve kışlık kıyafet sorunları da bulunuyor. Yani Suriyedeki halkın acilen insani yardımlara ihtiyacı var diye konuştu.
     Gelen yardımların Suriye Türkleri Derneğinin Halep, Rakka ve Lazkiye bölgelerindeki şubeleri aracılığıyla halka ulaştırıldığını vurgulayan Molla, kampanya kapsamında, Gün Işığı Yardımlaşma Derneği tarafından Eskişehirden gönderilen 50 ton unun Yayladağı ilçesine geldiğini, bunun yakın zamanda Lazkiye bölgesindeki halka gönderileceğini kaydetti.
     Tüm dünya ülkelerinden insani yardım beklediklerini belirten Molla, Suriye halkına yardımlarını esirgemeyen Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Kanada ve Libyaya ve Türkiyedeki yardım kuruluşlarına teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER