Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İngiltereden yola çıkan 20 araçlık tıbbi yardım konvoyu Adanaya ulaştı


ADANA (A.A) - Suriyeye götürülmek üzere İngiltereden yola çıkan 20 araçlık tıbbi yardım konvoyu Adanaya ulaştı.
     SKT Walfare adlı insani yardım örgütü tarafından toplanan ve içerisinde 10 ambulans, süt tozu, battaniye ve çeşitli tıbbi malzemelerin bulunduğu belirtilen 20 araçlık ve 48 kişilik yardım konvoyunu Adanadaki yetkililer Merkez Sabancı Camisi civarında karşıladı.
     Yardımın Adana ayağını yürüten Hilal Der Adana Şube Başkanı Mustafa Tavlı, cami avlusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının birleşerek, Suriye için bir ekmek bir battaniye çağrısıyla bir araya geldiklerini ifade etti.
     Tavlı, merkezi İngilterede bulunan SKT Walfare adlı derneğin öncülüğünde oluşturulan tıbbi yardım konvoyunun 28 Aralıkta Türkiyeye giriş yaptığını ve o günden bu yana yollarda olduğunu söyledi.
     Yardım malzemelerinin Hatay Valiliğine teslim edileceğini bildiren Tavlı, Bu konvoyu Adanada misafir etmek, güzergah boyunca da rehberlik etmek gurur verici dedi.
     SKT Walfare adlı yardım derneğinin temsilcilerinden olan ve 48 kişilik konvoyda yer alan doktor Asım Yusuf ise 5 bin kilometredir yolda olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Konvoyumuzda tıbbi malzemeler taşıyoruz. Dualarla ve aşkla buraya kadar geldik ve yolumuza devam ediyoruz. Biz Suriyenin kuzeyinde hastane kurmayı amaçlıyoruz ve oradaki halka yardımcı olmayı hedefliyoruz.
     Yardım konvoyunun Hatay Valiliğine teslim edileceği, oradan da Suriyeye götürülmek üzere yola çıkarılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan - Ömer Yıldız / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER