Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan 130 Suriyeli Türkiyeye sığındı -Suriyelilerin, çadır kentte yer olmaması nedeniyle Nizip Belediyesi sosyal tesislerine yerleştirileceği bildirildi (Fotoğraflı-Görün


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan 130 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriyedeki iç karışıklıktan kaçarak Kilise gelen, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 150 kişi, minibüslerle Gaziantepin Nizip ilçesine sevk edildi.
     Çadır kentte yer olmadığı için Nizip Devlet Hastanesi koridorları ve bahçesinde misafir edilen Suriyelilere Nizip Belediyesi destek oldu. Belediye bünyesinde oluşturulan ekip, Suriyelilerin yemek ve su ihtiyaçlarını karşıladı. Suriyelilerin kendileri için hazırlanan belediye sosyal tesislerine yerleştirileceği bildirildi.
     Suriyeli Abdul Mushi, AA muhabirine, yaşamını sürdürdükleri Hamadan, hava saldırısında evlerinin bombalanması nedeniyle kaçmak zorunda kaldıklarını belirtti. Olaylarda yaralanan ve hayatlarını kaybeden yakınları olduğunu ifade eden Mushi, Üzerime sardığım battaniye ve birkaç eşyadan başka bir şeyim kalmadı dedi.
     İsmini vermek istemeyen bir Suriyeli de Azezde yaşadığını, çıkan olaylar nedeniyle çocuklarıyla Türkiyeye geldiğini söyledi.
     Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, hastanedeki Suriyelileri ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi.
     İl Başkanı Uzer, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Burada gördüğümüz manzara bir insanlık dramı. Yüreklerin böyle bir manzaraya dayanması mümkün değil dedi. Suriyelilerin Allah misafiri olduğunu ifade eden Uzer, Türkiyenin her türlü imkanını zorlayarak, ülkeye sığınan Suriyelilere sahip çıktığını belirtti.
     Uzer, diğer ülkelerin ve uluslararası kuruluşların da Suriyede yaşananlara duyarsız kalmaması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER