Suriyeye geçişler sürüyor

Suriyeye geçişler sürüyor -Kapatılan sınır kapılarından sonra Suriyeye açılan 2 kapıdan biri olan Akçakale Gümrük Kapısında geçişler devam ediyor (Fotoğraflı-Görünütülü)


ŞANLIURFA (A.A) - Müslüm Etgü - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının Suriye ile olan sınır kapılarına ilişkin, alınan tedbirler gereği Cilvegözü, Öncüpınar ve Karkamış Sınır Kapılarının kapatıldığını açıklamasının ardından, Suriyeye açılan 2 kapıdan biri olan Akçakale Gümrük Kapısındaki rutin geçişler sorunsuz bir şekilde sürüyor.
     Suriyenin bazı sınır kapılarını kapatmaya başlamasıyla, bir süre ne yapacağına karar veremeyen aileler, açık olan kapılardan gidip gelmeye devam ediyor.
     Akçakale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Suriyeye açılan gümrük kapısının kapatılmamasından duyduğu memnuniyeti belirterek, söz konusu bölgedeki her iki ülke vatandaşlarının aşiret bağlarının yanı sıra son yıllarda kız alıp vermekle de akrabalık bağlarının arttığını söyledi.
     Kartal, Suriyedeki iç karışıklığın bir an önce bitmesini ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin tekrar düzelmesini sabırsızlıkla beklediklerini vurgulayarak, bölge insanının ve dışarıdan gelecek misafirlerin güvenle Akçakale Sınır Kapısını kullanabileceğini söyledi.
    
     -Ramazan Bayramı öncesi olaylar bitsin
    
     Her iki ülke arasında taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan İsa Toktimur da, kapının geçişlere açık olmasının tüm meslektaşlarını memnun ettiğini belirterek, temennilerinin geçişlerin sürmesi ve iki ayrı ülkenin akraba insanlarının tekrar huzura kavuşması yönünde olduğunu bildirdi.
     Toktimur, Suriyedeki olayların ramazan bayramı öncesi bitmesini arzu ettiklerini, eski bayramlardaki gibi bayramlaşmayı umut ettiklerini vurguladı.
     Sınır kapısı yakınlarında dükkan işleten Osman Avşar ise yolcuların sakin bir şekilde geçişlerine devam ettiğini gözlemlediğini aktararak, şu ana kadar Suriyeden gelen vatandaşların ciddi bir sıkıntısını görmediğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Suriyeye geçişler sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER