Suriyeye yardımlar devam ediyor

Suriyeye yardımlar devam ediyor -Mısır, Ürdün, İngiltere, Kanada ve Fastaki sivil toplum örgütlerince temin edilen 11 tır yardım malzemesi Suriyeye gönderildi -İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Yorgancı: -"22 milyonluk Suri


KİLİS (A.A) - Mısır, Ürdün, İngiltere, Kanada ve Fastaki sivil toplum örgütlerince temin edilen 11 tır yardım malzemesi Suriyeye gönderildi.
     "Hayat Kafilesi" adı altında 2 bin 500 sünger yatak, 2 bin koli gıda, 200 bebek paketi, 2 bin 336 paket bebek bisküvisi ve 7 bin paket hijyen ürününden oluşan yardım malzemeleri, Suriye halkına ulaştırılmak üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapısına getirildi.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Suriye Çalışmaları Koordinatörü Muhammed Yorgancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların başladığı ilk günden itibaren hem Suriye içerisine hem de Türkiyedeki sığınmacılara yönelik çeşitli insani yardım çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
     Hatayın Reyhanlı ilçesi ve Kiliste iki ofislerinin bulunduğunu belirten Yorgancı, "Şu anda Suriyede ciddi bir krizle karşı karşıyayız. 22 milyonluk Suriye nüfusunun yaklaşık 3te 2si yardıma muhtaç. İnsanlar evlerini ve köylerini terk etmiş durumdalar. Türkiye sınırına doğru hareket halindeler" dedi.
     İHH olarak yaptıkları yardımların 50 milyon TLyi aştığını ifade eden Yorgancı, yardım çalışmalarında temel ihtiyaç maddelerinin gönderilmesinin yanı sıra Suriye sınırındaki çadırlara yerleşenlere de yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.
     Yardım kafilesiyle dünya genelinde bir kamuoyu oluşturarak Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldıklarını göstermeyi amaçladıklarını vurgulayan Yorgancı, Suriyede yaşananlara dünya kamuoyunun sessiz kalmasını eleştirdi.
    
     -"11 tırımız Öncüpınar Sınır Kapısı önüne geldi"-
    
     İHH Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek de Suriye olaylarını başladığı günden itibaren takip ettiklerini ifade etti.
     Amaçlarından birini "Suriyeli sığınmacıların sofrasına bir dilim ekmek koymak" olarak açıklayan Yemelek, "Bugün dünyanın değişik yerlerinden sivil toplum kuruluşlarıyla Öncüpınar Sınır Kapısı önünde toplandık. Sünger yatak, gıda, bebek malzemeleri ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımları Suriyeye gönderiyoruz" diye konuştu.
     Dünyaya Suriyedeki savaşın devam ettiğini duyurmak istediklerini dile getiren Yemelek, yardımları 20 tıra tamamlayacaklarını kaydetti.
     Suriye koordinatörü Muhammet Ammar ise Suriyede bir insanlık dramı yaşandığını belirterek Müslümanları Suriyeye yardıma çağırdı.
     Konuşmaların ardından 11 tır yardım malzemesi Suriyeye gönderildi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeye yardımlar devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER