Suriye için ajanlık iddiası

Suriye için ajanlık iddiası -Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme suçundan haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istenen biri Suriyeli 2 sanığın yargılanmasına devam edildi


ADANA (A.A) - Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme suçundan haklarında 20 yıla kadar hapis cezası istenen biri Suriyeli 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Sbahı Hamdo ile sanıkların avukatları katıldı.
     Duruşmada tutuksuz yargılanan sanık M.A. yer almadı.
     Sanık Sbahı Hamdonun daha önceki savunmalarını tekrar ettiği duruşma ertelendi.
     Hatayda 16 Ekim 2011 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan iki zanlı hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Sbahı Hamdonun birçok defa Hataya geldiği, Suriyeden gelen sığınmacıların yerleştiği kampların, Hatay il merkezinde bulunan ve halkın yoğun kullandığı köprü, cadde ve meydan gibi yerlerin Yayladağı ilçesindeki askeri lojmanların ve bu lojmanlara hakim noktadaki binaların görüntülerini kayda aldığı belirtilmişti.
     Sanıklardan Sbahı Hamdonun Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin eden kimseye 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilir hükmünü içeren TCKnın 328/1. maddesi ile 53 ve 63. maddeleri, diğer sanık M.Anın da TCKnın 328/1, 53, 58, ve 63. maddeleri uyarınca cezalandırılması talep ediliyor.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriye için ajanlık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER