Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı El-Hatib: -Şu andaki Suriye ayaklanması kesinlikle birilerine karşı olmuş değildir. İlk günden beri bu ayaklanma, asla ve asla bir grubun değildir. Sünninin, Alevinin, Kürtün, Türkme


GAZİANTEP (A.A) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz El-Hatib, Suriye ayaklanmasının ilk günden bu yana asla bir grubun olmadığını söyledi.
     Kanal 5 Televizyonunun Bülbülzade Vakfında gerçekleştirdiği Suriye konulu programa katılan Hatib, Suriyedeki olayları değerlendirdi.
     Hatip, Suriye halkının mücadelesinde samimi olduğunu ve mevcut düzenin bu savaşı asla bertaraf etmeye gücünün yetmeyeceğini aktardı. Şu andaki bu düzeni 50 yıldır virüsler yükledi, yani sıkıntılar var, 50 yıllık sıkıntıdan geçmişiz diyen Hatip, mevcut yönetimin bazı şeylerin farkına varmasıyla uzun menzilli füzeler kullanmaya başladığını savundu.
     Hatip, Tarihte, normalde milletleri yok etmiş diktatörler, yöneticiler vardır ama kendi milletini yok etmiş, kendi milletine savaş açmış hiç bir yönetici yoktur. Yani düşünün ki şu anda her şeyi yok ediyor, her şeyi yerle bir ediyor. Gerçekten insanın nefret edeceği bir boyut. Geçen ay 68 kadın ve çocuk ile yaşlıların olduğu mahzenleri bombaladılar diye konuştu.
    
     -Alevilerin hepsi kardeşimiz-
    
     Suriyede rejimin Aleviliği de kullanmaya başladığını vurgulayan Hatib, Eğer mevcut sistem Alevileri gerçekten korumuş olsaydı, Alevilerin olduğu bölgeler bu kadar fakir ve perişan olmazdı. Biz diyoruz ki, oradaki Alevilerin hepsi bizim kardeşimiz dedi.
     Esed rejiminin Suriyedeki kardeşleri karşı karşıya getirdiğine dikkati çeken Hatib, şöyle devam etti:
     Suriyedeki Aleviler bizim kardeşlerimizdir. Eğer gerçekten Alevileri, oradaki bu insanları sevmiş olsaydı, onların haklarını korumuş olsaydı, o bölgeler zaten gelişmiş olurdu. Alevi köyleri en fakir bölgedir. Kim zaten sahil bölgesine, sahil şeridine giderse bunu rahatlıkla görür. Yani kesinlikle fakir Alevi köylerine, onlara bir insani yardımda bulunmamıştır. Burada sadece Aleviliği kullanıyor, kullanarak da yerinde kalmak istiyor, halkın arasında bölücülük oluşturuyor. Şu andaki Suriye ayaklanması kesinlikle birilerine karşı olmuş değildir. İlk günden beri bu ayaklanma, asla ve asla bir grubun değildir. Sünninin, Alevinin, Kürtün, Türkmenin, Arapın, tüm gruplarındır.
    
     -Bizim istediğimiz askeri bir düzen değil-
    
     Hatib, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallimin silahlı güçlerle görüşmeye hazırız şeklindeki açıklamasını şöyle değerlendirdi:
     Biz bunların, bu sözlerine alıştık. Maalesef yalancılıktan başka hiçbir şey yok. Yani bizim gecemizi ve gündüzümüzü harcayarak yaptığımız şey, bu ümmetin halini daha iyi bir noktaya getirmektir. Bizim istediğimiz zaten askeri bir düzen değil, sadece ve sadece insan hakları. Ve şu anda tutuklu olan insanların, medeni insanların bırakılmasıdır. Şu anda 160 bin, 170 bin civarında esir var, medeni insanlar onların ellerinde. Ve bunlardan binlercesi çocuk ve kadın. Bu basit teklifimize dahi yok dediler.
     Türkiyeden çok büyük kardeşlik, iyilik ve yardım gördüklerini söyleyen Hatib, Türk halkına ve yetkililere teşekkür etti.
     Hatib, Türkiyedeki değişimi, ekonominin gelişmesini, çok iyi gördüklerini ve bundan da mutluluk duyduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER