Tekerlekli Sandalye Tenisi

Tekerlekli Sandalye Tenisi -Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası Avrupa elemeleri, 12 ülkeden 17 takımda 70 sporcunun katılımıyla Antalyada devam ediyor


ANTALYA (A.A) - Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası Avrupa elemeleri, 12 ülkeden 17 takımda 70 sporcunun katılımıyla Antalyada devam ediyor.
     Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun faaliyetleri arasında yer alan organizasyona Avusturya, Yunanistan, Hırvatistan, Danimarka, İrlanda, İsrail, Litvanya, Rusya, İspanya, İsviçre, Türkiye ve Ukraynadan 17 takımda 70 sporcu katılıyor. Turnuvada erkekler ve kadınlardan birer takım Avrupa elemelerine katılma hakkına kavuşacak.
     Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupası Avrupa Elemeleri için Antalyaya gelen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, yaptığı açıklamada, Türkiyeyi 4 kadın, 4 erkek olmak üzere 8 sporcunun temsil edeceğini belirtti.
     Elemelerin bugüne kadar yapılmış en kalabalık organizasyon olduğunu dile getiren Şerefhan, Türkiyenin Dünya Kupasına ev sahipliği yapacağı için doğrudan katılacağını, Dünya Kupasının da 20-26 Mayıs tarihlerinde yine Antalyada yapılacağını anlattı.
     Turnuva kapsamında Dünya Tenis Günü nedeniyle ağaç dikimi yapıldı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ağaç dikim töreninde konuşan Uluslararası Tenis Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenis Temsilcisi Mark Bullock, Dünya Tenis Gününün Asyadan New-Yorka kadar kutlanacağını belirterek, turnuvaya ev sahipliği yaptığı için Türkiyeye teşekkür etti.
     Demirhan Şerefhan ise bugünün kendileri için farklı anlamlar taşıyan bir gün olduğunu vurgulayarak, 12 ülkenin temsilcileri tekerlekli sandalye tenis turnuvasında yer aldı. Mayıs ayında BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonaya 300 civarında sporcu katılacak dedi.
     Şerefhan, ekilen fidanların tekerlekli sandalyeliler tarafından sevgiyle büyütüleceğini kaydetti.
     Öte yandan 1 Martta başlayan elemelerin yarın sona ereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tekerlekli Sandalye Tenisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER