AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi idarecilerinden Vali

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi idarecilerinden Vali Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş ve fakültenin bölüm başkanları, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, ziyarette Vali Balkanlıoğluna Güzel Sanatlar Fakültesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Fakültenin 2002 yılından bu yana Ahmet Necdet Sezer yerleşkesinde, seçkin bir öğretim kadrosuyla eğitim ve öğretim çalışmalarını yürüttüğünü bildiren Prof. Dr. Sağbaş, şunları kaydetti:
     Fakültemiz, 2006-2007 akademik yılında ECTS sistemi çalışmalarını tamamlayarak Avrupa Kredi Sistemine dahil olmuştur. Yenilikçi bir coşkuyla yarının sanatçı ve tasarımcı adaylarının yetiştirildiği bir öğretim kurumuyuz. Fakültemizde Seramik, Resim, Sinema ve Televizyon ile Temel Eğitim Bölümleri bulunmakta olup alt yapı çalışmaları devam eden 6 bölümümüz var. Fakülte olarak amacımız, sanat ve tasarım alanında sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmek, sanat ve tasarımı yaşamın ve eğitimin her düzeyinde daha yaygın ve etkili kılabilmektir. Eğitimin her alanında çağdaş teknolojiyi kullanarak sanat, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden, bugüne ve geleceğe yönelik gereksinimlere yanıt veren, yapıcı, özgün ve eleştirel düşünceyi içselleştirmiş öncü, tasarımcı bireyler yetiştirmektir. Bu anlamda Afyonkarahisara ne tür katkıda bulunabiliriz- sorusuna bir devlet büyüğümüz olarak sizden yanıt almak için burada bulunmaktayız.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonkarahisarın bulunduğu noktadan daha da ileri taşınması için fakültenin çalışmalarına ihtiyaçları olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi idarecilerinden Vali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER