Suriye saldırısına karşılık verilmesi

Suriye saldırısına karşılık verilmesi -Şanlıurfa Barosu: Krizin tırmanma tehdidine karşılık Akçakale ve sınır bölgeleri için acil önlemler alınmalı -Suriye ile Türkiyeyi karşı karşıya getirerek savaşa sokacak olası tahrik amaçl


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Barosu, Krizin tırmanma tehdidine karşılık Akçakale ve sınır bölgeleri için acil önlemler alınmasını istedi.
     Baro Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa sınırlarına düşen top mermilerinin komşuda süregelen iç savaş havasını bir anda bölgeye de taşıdığı belirtildi.
     Yapılan ilk resmi açıklamalara göre, Suriyeden ateşlenen top mermilerinin, Akçakalede aralarında 1 anne ile 3 çocuğunun da olduğu 5 kişinin ölümüne, 9 kişinin yaralanmasına yol açtığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Ekrana yansıyan acı görüntüler bize sokakların travma içinde olduğunu gösterdi. Bunca top atışı altında uyumaya çalışan çocukların yaşadığı korkulu anları anlatmaya bile gerek yok. Birkaç haftadır sınırın hemen dışında süren çatışmalar nedeniyle korkulu günler yaşayan Akçakaleliler oldukça tedirgin haldeydi. Buna rağmen top mermisi düşen bu bölgelerin neden tam olarak boşaltılarak, insansız hale getirilmediği, cevabı aranması gereken sorulardır.
     Öyle anlaşılıyor ki Suriyede yaşanan bu insani facia uluslararası güç dengelerinin hamleleriyle bir süre daha devam edecektir. Gelen top mermilerinin düştüğü bölgeler ve meydana gelen ağır can kayıpları göz önünde bulundurulduğunda bizlere Akçakalede yaşayan insanların yaşam hakkının ciddi şekilde tehlikede kalmaya devam edeceğini gösteriyor.
    
     -Soğukkanlı ve temkinli olunmalıdır-
    
     Akçakale başta olmak üzere sınır boyundaki kentlerde sığınakların da olmadığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Bu nedenle gerekli önlemlerin alınarak bu yerlerin uzman görüşleri de nazara alınarak gerekiyorsa acilen geçici olarak insandan arındırılması gerektiğini düşünüyoruz. Krizin tırmanma tehdidine karşılık Akçakale ve sınır bölgeleri için acil önlemler alınmalı.
     Bu olay nedeniyle, Türkiyenin olası bir savaşa sürüklenmesi ihtimali de göz ardı edilmemelidir. Çünkü yakın tarihimizde Enver Paşanın isteğiyle Alman Amiral Souchonun komutasındaki Goeben, Breslau ve birkaç Osmanlı savaş gemisinden oluşan bir donanmanın Karadenize açılarak Rusyanın limanlarını bombalaması sonucu, Osmanlı İmparatorluğu içinden çıkamayacağı bir savaşa sokuldu. Bu nedenle bundan sonra da Suriye ile Türkiyeyi karşı karşıya getirerek savaşa sokacak olası tahrik amaçlı, kasıtlı olarak sınır aşan bombalara karşı soğukkanlı ve temkinli olunmalıdır.
     Açıklamada, olayda yaşamlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı dilendi.
    
     Muhabir: İsmail Fidan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Suriye saldırısına karşılık verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER