Suriye Ulusal Konseyinden Kilise ziyaret

Suriye Ulusal Konseyinden Kilise ziyaret -Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda: -Akan kanın durması için acele edilmesi gerekiyor. Uçuşa yasak bölgeler oluşturularak katliam önlenmeli


KİLİS (A.A) - Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdülbasid Seyda, Suriyedeki olayların önlenmesi için kaybedecek vakitlerinin olmadığını ifade ederek, Akan kanın durması için acele edilmesi gerekiyor. Uçuşa yasak bölgeler oluşturularak katliam önlenmeli dedi.
     SUK Başkanı Seyda, SUK eski Başkanı Burhan Galyun ve bazı konsey üyelerinden oluşan bir heyet, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Suriyeden kaçarak Kilise gelen Suriyelileri ziyaret etti.
     Heyete Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ve diğer görevliler eşlik etti. Konteyner kente giden heyet, burada yaşayan Suriyeli vatandaşların temsilcileriyle görüşerek Ramazan Bayramlarını kutladı ve vatandaşların dile getirdikleri talepleri not aldı.
     Heyettekiler ve Vali Tapsız, burada bazı konteynerlere girerek aileleri ziyaret etti, çeşitli hediyeler verdi.
     Suriyedeki olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan SUK Başkanı Seyda, olayların önlenmesi için kaybedecek vakitlerinin olmadığını ifade ederek, Akan kanın durması için acele edilmesi gerekiyor. Uçuşa yasak bölgeler oluşturularak katliam önlenmeli dedi.
     Konteyner kentteki camiye giderek vatandaşlarla sohbet eden heyet, son olarak Kilis Devlet Hastanesine geçti ve tedavi altına alınan Suriyelileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Hükumetin, Kiliste Birleşmiş Milletler standartlarının çok üzerinde bir sığınma merkezi yaptığını ifade eden Vali Tapsız, Valiliğimizce burada yaşayan Suriyelilerin her türlü iaşe, ibate ve ayrıca sosyokültürel ihtiyaçları titizlikle sağlanmaktadır diye konuştu.
     Heyet, konteyner kentte sağlanan imkanlardan dolayı hükumete ve valiliğe teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Suriye Ulusal Konseyinden Kilise ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER