Suriyeli aileler çocuk sevincini Türkiyede yaşadı

Suriyeli aileler çocuk sevincini Türkiyede yaşadı -Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan Suriyeli ailelerin yaklaşık 2 bin 500 bebeği Türkiyede dünyaya geldi -Sığınmacılar, Türk halkına ve Başbakan Erdoğana olan sevgilerini çocuklar


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan Suriyeli ailelerin yaklaşık 2 bin 500 bebeği Türkiyede dünyaya geldi.
     AA muhabirinin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) aldığı bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl önce ülkelerinde başlayan olayların ardından Türkiyeye sığınmaya başlayan Suriyelilerin sayısı 180 bini geçti.
     Türkiyenin farklı kentlerinde kurulan çadır ve konteyner kentlerde kalan sığınmacıların başta barınma olmak üzere gıda, sağlık ve eğitim gibi her türlü insani ihtiyaçları karşılanıyor. Aradan geçen sürede, sığınmacıların barındıkları çadır ve konteyner kentlerdeki sahra hastaneleri ve devlet hastanelerinde, 2 bin 500 civarında Suriyeli bebek dünyaya geldi.
     Yetkililer, gözlerini Türkiyede açan Suriyeli bebeklere ve ailelerine her türlü desteği sağlıyor. Olayların etkisiyle sakat veya özürlü doğan bebekler ise tedavi için Ankara ve İstanbuldaki donanımlı hastanelere yönlendiriliyor.
     Bu süreçte ailelerin sağlık harcamaları da karşılanıyor.
    
     -İsimler: Recep, Tayyip, Erdoğan-
    
     Sığınmacılar, Türk halkına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğana olan sevgilerini, çocuklarına verdikleri isimlerle gösterdi. Bebeklere genellikle Recep, Tayyip, Erdoğan ya da Emine gibi isimler verildi.
     Suriyeli anne Merve Ahmed, yaklaşık bir ay önce dünyaya getirdiği bebeğine sahra hastanesinde her türlü hizmetin verildiğini söyledi.
     Doktorların bebeğinin ve kendisinin sağlığıyla yakından ilgilendiğini anlatan Merve Ahmed, Komşu ülkede bizlere bu kadar değer verilmesi gerçekten çok önemli. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum dedi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli aileler çocuk sevincini Türkiyede yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER