Suriyeli Ammara, Başbakan Erdoğan sahip çıktı

Suriyeli Ammara, Başbakan Erdoğan sahip çıktı -Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiyeye gelen "Fanconi anemisi" hastası 8 yaşındaki Suriyeli Ammara, Başbakan Erdoğanın talimatıyla Antalyada ilik nakli yapıldı -


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Suriyedeki iç savaş nedeniyle ailesiyle Türkiyeye gelen "Fanconi anemisi" hastası 8 yaşındaki Suriyeli Ammara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla Antalyada ilik nakli yapıldı.
     Suriyenin İdlib kentinde yaşayan Yasir-Zeynep Abdo çifti, 8 yaşındaki "Fanconi anemisi" hastası oğlu Ammar Abdo ve diğer 3 çocuğuyla ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığındı.
     Hatay Altınözündeki çadır kente yerleşen Yasir Abdo ve ailesi, Altınözü Kaymakamlığına başvurarak oğlunun tedavisi için yardım istedi.
     Kaymakamlığın yardımı ile İçişleri Bakanlığından geçici ikamet izni alarak çadır kentten ailesiyle ayrılan baba Abdo, oğlunun tedavisini yaptırmak için Antalyaya yerleşti.
     Antalyadaki otellerde işçi olarak çalışmaya başlayan Baba Abdo, kanser oğlunu da tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürdü. Burada yapılan kontrolde küçük çocuğun yaşaması için ilik nakli yapılması gerektiği belirtildi.
     Hastanede yapılan testlerde küçük çocuğa, 11 yaşındaki ablası Fatma Abdodan ilik nakli yapılabileceği belirlendi.
     Bu dönemde Türkiyenin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acarı ziyaret için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli aileyi fark etti.
     Aile bir süre sohbet eden ve nakil için maddi yardıma ihtiyaçları olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, gerekli paranın karşılanması için talimat verdi.
     Başbakan Erdoğanın talimatıyla ameliyat masrafları karşılanarak küçük Ammar, Medical Park Antalya Hastanesinde ameliyat edildi. Abla Fatma Abdodan alınan iliğin nakledildiği küçük Ammar, sağlığına kavuştu.
     Artık yaşıtları gibi rahatça sokağa çıkabilen, kardeşleriyle oynayabilen küçük Ammar, Türkçe, "Türk halkını ve Türkiyeyi çok sevdiğini" söyledi. Galatasaray taraftarı olan küçük Ammarın hayali ise Galatasarayın bir maçını izlemek.
    
     -"Türkiye artık bizim vatanımız"-
    
     Ailesiyle Antalyada kiraladıkları evde kalan baba Abdo, AA muhabirine, Suriyedeki savaştan çocuklarını ve eşini korumak için Türkiyeye sığındıklarını anlattı.
     Oğlunun Türkiyeye yolculuk sırasında zorluklar yaşadığını, bu nedenle sürekli kan kustuğunu belirten Abdo, hastalığının bu nedenle hızla ilerlediğini dile getirdi.
     Türk halkına gösterdikleri ilgi ve yardımseverlikten dolayı teşekkür eden Abdo, şöyle konuştu:
     "Bize Türk halkı ve Türk hükümeti sahip çıktı. Başbakan Erdoğan oğlumun hayatını kurtardı. Hayatımızı ona borçluyuz. Suriyede, Baba iyi olursa çocuklar da iyi olur şeklinde bir söz vardır. Başbakan Erdoğan yardımsever olduğu için Türk halkı da çok yardımsever. Burada hiç yabancılık çekmiyoruz. Türkiye artık bizim vatanımız. Bize oturma izni verirlerse ömrümüzü burada sürdürmek isteriz. Çocuklarımın burada okumasını istiyorum."
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Suriyeli Ammara, Başbakan Erdoğan sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER