Suriyeli çift, ikinci çocuğunu Bigada kucağına

Suriyeli çift, ikinci çocuğunu Bigada kucağına aldı -Ülkelerindeki olaylardan kaçan Abaza çifti, bebeklerine ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enginin eşi Alev Enginin ismini verdi


ÇANAKKALE (A.A) - Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle Biganın İdriskoru köyüne yerleşen çiftin ikinci çocuğu dünyaya geldi.
     Nur ve Firaz Abaza çiftinin ikinci çocuğu olan kız bebeğe, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Enginin eşi Alev Enginin ismi verildi.
     Özel bir hastanede sezaryenle 3 kilo 500 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
     Abaza ailesini mutlu gününde yalnız bırakmayan Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Harun Şiren, Suriyede yaklaşık 2 yıldır süren iç karışıklıklardan dolayı Türkiyeye sığınan mültecilerin bir kısmının Bigaya gelerek, Çerkez kökenli ailelere misafir olduklarını söyledi.
     Abaza ailesinin de bu karışıklıklardan kaçarak ilçeye geldiğini anımsatan Şiren, çiftin ikinci çocuklarını kucağına aldığını bildirdi.
     Aynı zamanda İÇDAŞ genel müdürü olan Bülent Enginin eşi Alev Enginin ismini, onların soy ismiyle özdeşleşen engin hoşgörülerine sığınarak bebeğe dini şartlara uygun olarak koyduk diyen Şiren, Bülend Engin, Suriyeli misafirlerimizin geldikleri günden bugüne tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Her hafta 2 koç gönderiyor ve hane başına dağıtılmasını istiyor. 44 Suriyeli ailenin elektrik masraflarını üstleniyor ifadelerini kullandı.
     7 yıllık evli olan Nur ve Firaz Abaza çifti de kızları Alev Enginnin doğumundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
     Anne Nur Abaza, eşinin Suriyede devlet memuru olarak çalıştığını belirterek, Katip emeklisi kayınpederim Cemalettin Thaous (80), kayınvalidem Nazire Taher (72), ağabeyim, eşi ve kızım Setenay ile birlikteyiz. Bize burada evini açan iş adamı Mutlu Korkmazın annesi Kadriye Korkmaza ve doğum öncesinde ve sonrasında ilgi alakalarını esirgemeyen özel hastane yetkililerine çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Suriyeli çift, ikinci çocuğunu Bigada kucağına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER