Suriyeli çocukları, gurbette de yalnız bırakmadı

Suriyeli çocukları, gurbette de yalnız bırakmadı -Ülkesindeki iç savaş öncesi Türkiyeye sığınan İngilizce öğretmeni Salah İbrahim, kendisini çadır kentte kalan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitime adadı -Salah İbrahim: Tekrar Sur


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Suriyedeki iç savaş öncesi Türkiyeye sığınan İngilizce öğretmeni Salah İbrahim, kendisini çadır kentte kalan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitime adadı.
     Suriyede iç savaş öncesi Halepteki bir okulda görev yapan Salah İbrahim, iç karışıklık nedeniyle bir süre önce ülkesini terk ederek Türkiyeye geldi.
     Akçakaledeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde kalan Salah öğretmen, sınır ötesinde de Suriyeli çocukları yalnız bırakmadı.
     Çadır kentteki sığınmacı ailelerin çocuklarına eğitim veren İbrahim, bir yandan da Türkçesini geliştirmeye çalışıyor.
     Salah İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde iç savaş öncesinde Halep kentindeki bir okulda İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptığını söyledi.
     Gerilimin artması üzerine görevini bırakıp ailesiyle yaklaşık 5 ay önce Türkiyeye sığındığını anlatan İbrahim, kamptaki okullarda vatandaşlarına verilen eğitimlere gönüllü olarak katkı sağladığını ifade etti.
     Çadır kentte yaklaşık iki aydan bu yana İngilizce dersleri verdiğini aktaran İbrahim, bu süre içerisinde kendisinin de Türkçe öğrendiğini belirtti.
    
     -Öğrencilerine dönmek istiyor -
    
     Salah öğretmen, Arapçanın yanı sıra İngilizce, Almanca, Süryanice ve Kürtçe bildiğini, Türkiyede bulunduğu süre boyunca daha Türkçe öğrenme gayreti içerisinde olduğunu ifade etti.
     Ülkesindeki olayların bir an önce son bulmasını temenni eden İbrahim Salah, Tekrar Suriyeye dönüp öğrencilerimi hayata hazırlamak istiyorum. Buradaki çocuklara bir şeyler öğretmen için mücadele ediyorum. Öğretmenlik yaşamın anlamı benim için diye konuştu.
     İbrahim, yaşanan bu süreçte çadır kentte kalan Suriyelilerin eğitimine destek olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Suriyeli çocukları, gurbette de yalnız bırakmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER