Suriyeli çocukları bekleyen tehlike: zatürre

Suriyeli çocukları bekleyen tehlike: zatürre -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgede kurdukları çadırlarda barınan Suriyeli ailelerin çocukları, zatürre tehdidi altında -Yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra soğuk


HATAY (A.A) - Halit Demir - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgede kurdukları çadırlarda barınan Suriyeli ailelerin çocukları, zatürre tehdidi altında.
     Suriyenin İdlib kentine bağlı Atme kasabası kırsalında Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırının karşısındaki çadırlarda yaşamaya çalışan Suriyeliler, çatışmaların neden olduğu sıkıntıların yanı sıra soğuk havayla da mücadele ediyor.
     Kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelerin soğukla imtihanında en çok etkilenen çocuklar oluyor.
     Çoğu zaman ayaklarına giyecek çorap ve ayakkabı bile bulamayan çocuklar, ciddi hastalık riskiyle karşı karşıya kalıyor.
     Türk Kızılayının dağıttığı kumanyalarla yemek ihtiyaçlarını karşılayan ve etraftan topladıkları çalılarla ısınmaya çalışan ailelerin çocukları, soğuk hava nedeniyle zatürre tehdidiyle karşı karşıya geldi.
     Yaşadıkları soğuk çadırlarda hastalanan 2 çocuk, yakınları tarafından Bükülmez köyü sınırına getirildi. Ambulansla sınırdan alınarak Reyhanlı Devlet Hastanesine getirilen çocuklara zatürre teşhisi kondu.
    
     -Aşı kampanyası isteği-
    
     Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Zevir de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki olayların en çok çocukları etkilediğini, evini, ailesini ve arkadaşlarını kaybeden çocukların psikolojik olarak kötü durumda olduklarını kaydetti.
     Türkiye ve diğer ülkelere sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarını toplu hastalıklara yakalandıkları yönünde bilgiler aldıklarını belirten Zevir, şunları söyledi:
     Suriyedeki olaylar yaklaşık 2 yıldır tüm şiddetiyle sürerken, savaşın en masumları olan çocuklar savaştan en çok etkilenenler oldu. Binlerce aile sınır boylarında ve güvenli bölgelerde yokluklar içerisinde yaşamaya çalışıyor. Salgın hastalıklar Suriyedeki en önemli sorunların başında geliyor. Suriyenin birçok kentinde çocukların toplu halde hastalıklara yakalandığı bilgisi alıyoruz. Çünkü Suriyedeki çocuklara yaklaşık 2 yıldır aşı yapılamıyor. Bu nedenle Suriyeli çocuklar zatürre gibi ciddi hastalıkların tehdidi altında. Bu konuda özellikle dünya sağlık örgütlerinin aşı kampanyası başlatmasını istiyoruz.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli çocukları bekleyen tehlike: zatürre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER