Suriyeli çocukların karne sevinci

Suriyeli çocukların karne sevinci -Adıyamanda çadır kentte eğitim gören 3 bin 8 Suriyeli öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda çadır kentte eğitim gören 3 bin 8 Suriyeli öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak geldikleri Adıyamandaki çadır kentte eğitim alan Suriyeli öğrenciler, yarı yıl tatiline girdi. Eğitime geç başladıkları için yaşıtlarından bir hafta sonra karnelerini alan Suriyeli öğrencilerin mutluluklarına Vali Vekili Murat Süzen de ortak oldu.
     Suriyeli anaokulu öğrencileri, çadır kenti ziyaret eden Vali Vekili Süzen ile protokol üyelerini Türkçe şarkılarla karşıladı.
     Vali Vekili Süzen, gazetecilere yaptığı açıklamada, çadır kentte buruk bir sevincin yaşandığını söyledi. Karne dağıtım töreninde ailelerin de heyecanlı olduklarını gözlediklerini aktaran Süzen, şunları kaydetti:
     Çadır kentteki okullarımızdaki Suriyeli misafirlerimizin çocukları da tatile giriyor. Hem onların karnelerini dağıtmak hem de çeşitli hediyeler vermek üzere buradayız. Eğitime geç başladıkları için karne dağıtımını bugün gerçekleştirdik. Bilindiği gibi burada ilkokul, ortaokul ve lise mevcut. Toplam 3 bin 8 öğrencimiz burada eğitim görüyor. Onların burada yaşadığı buruk sevinç bizleri de duygulandırdı.
     Süzen, Suriyeli öğrencilerin 1 hafta boyunca dinleneceğini, daha sonra eğitime yeniden başlayacağını ifade etti. Süzen daha sonra Suriyeli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, öğrenciler de Süzene yaptıkları resimleri takdim etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çocukların karne sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER