Suriyeli Meryem ninenin, torun özlemi

Suriyeli Meryem ninenin, torun özlemi -Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeli yaşlı kadın, olayların başladığı dönemde Esed ordusunda görev yapan 3 torunundan haber alamıyor


HATAY (A.A) - Suriyenin Harim kasabasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiyeye sığınan Meryem Ali (80), ülkesindeki olayların başladığı günlerde Esed ordusunda görev yapan 3 torunundan haber alamıyor.
     Hatayın Reyhanlı ilçesinde kalan Meryem nine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki torununun Şamda pilot olduğunu, diğer torununun ise terhisine 2 gün kala Suriyede olayların başlaması nedeniyle orduda kaldığını ve o günden beri torunlarından haber alamadığını söyledi.
     Torunlarına sağ salim kavuşmak için gece gündüz dua ettiğini ifade eden Meryem nine, Torunlarımdan, ülkemizde olayların başladığı günden bugüne kadar haber alamıyorum. Hayattalar mı veya hapisteler mi- bilmiyorum. Torunlarıma kavuşacağım günü dört gözle bekliyorum dedi.
     Meryem ninenin kızı Fatma Ali de, 7 çocuk sahibi olduğunu, Esed ordusunda asker olan bir oğlunun terhisine 2 gün kala Suriyede olayların başladığını anlattı.
     Olaylar başladığından beri oğluyla irtibatının kesildiğini dile getiren Ali, bir oğlunun da askerde olan kardeşinin nerede olduğunu araştırmak için giderken çatışmaların ortasında kalarak yaralandığını ve tedavisi için Türkiyeye getirildiğini belirtti.
     Harim kasabasında çok zor günler yaşadıklarını ifade eden Ali, Harim bölgesinde şuan yiyecek, içecek, elektrik yok. Evlerimiz yıkıldı. Suriye askerleri evlerimize geliyordu, evlerden başımızı çıkardığımız da keskin nişancılar bizleri vuruyorlardı. Canımızı kurtarmak için Türkiyeye sığındık. Türkiyeye minnettarız. Burada oğlumdan gelecek hayırlı haberleri bekliyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Genco / Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli Meryem ninenin, torun özlemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER