Suriyeli muhalifler Gaziantepte toplandı

Suriyeli muhalifler Gaziantepte toplandı -Bazı komutan ve ilim adamlarının katıldığı toplantıda, ülkedeki gelişmeler değerlendirildi


GAZİANTEP (A.A) - Suriyeli bazı muhalif komutan ve ilim adamları, ülkelerindeki olayları değerlendirmek üzere Gaziantepte bir araya geldi.
     Toplantının koordinatörü Gassan Neccar, zorlu geçen 2 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Geçen süre içerisinde Esed güçlerine karşı kahramanca mücadele ettiklerini ve binlerce şehit verdiklerini belirten Neccar, Esedi göndereceğiz dedi.
     Esedin halkına yaptıklarının insanlık dışı olduğunu ifade eden Neccar, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatibe de destek verdiğini vurgulayarak, Esede karşı tüm güçlerin birlik beraberlik içerisinde mücadele etmesinin önemine dikkati çekti.
     Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Hama kentindeki komutanlarından Ahmed Halid Berri de Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımlardan dolayı Türk yetkililere teşekkür etti.
     Berrinin, Suriyedeki bütün muhalif güçlerin Esede karşı birleşmesinin önemin anlattığı Uğur Plazada düzenlenen toplantıda, Dr. Khaled Karaldin ve Dr. Damis Ceylani de birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli muhalifler Gaziantepte toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER