Suriyeli sığınmacıların bayram umudu

Suriyeli sığınmacıların bayram umudu -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Nizipteki çadır kentte kalan Suriyeliler, Kurban Bayramının ülkelerine huzur getirmesini ümit ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, Kurban Bayramının ülkelerine yeniden huzur getirmesini ümit ediyor.
     Olaylar nedeniyle çeşitli yollarla Türkiyeye sığınan Suriyeliler, Ramazan bayramında olduğu gibi bu bayram da sevdiklerinden ve yakınlarından uzakta buruk bir bayram geçiriyor.
     Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli aileler, ülkelerindeki olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor.
     Suriyedeki durumun bir an önce düzelip, ülkelerine dönmek istediklerini ifade eden Suriyeliler, tek isteklerinin bundan sonraki bayramı evlerinde çocuklarıyla geçirmek olduğunu ifade etti.
     Artık savaşın bitmesini akan kanların durmasını huzur ve barışın simgesi olan Kurban Bayramının ülkemize yeniden huzur getirmesini temenni ediyoruz diyen Suriyeliler, sonraki bayramlarını ülkelerinde geçirmenin hayalini kuruyor.
    
     -Her şeyden habersiz çocuklar
    
     Çadır kentte aileleriyle birlikte kalan Suriyeli çocuklar, her şeyden habersiz zamanlarını oyunlar oynayarak geçiriyor, kurdukları salıncaklarda eğleniyor.
     Bazı çocuklar ise kendilerinden küçük kardeşleriyle ilgileniyor, ailelerine çeşitli konularda yardımcı olmaya çalışıyor. Suriyeli çocuklar da sık sık ülkelerine olan özlemlerini dile getiriyor.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacıların bayram umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER