Suriyeliler için yeni konteyner kent

Suriyeliler için yeni konteyner kent -Ülkelerindeki iç karışılık nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeliler için Gaziantepin Nizip ilçesinde oluşturulan 5 bin kişi kapasiteli konteyner kent hizmete girdi -Koordinatör Vali Veysel Dalma


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için oluşturulan konteyner kent hizmete girdi.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, konteyner kenti ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep Valiliğinin tahsis ettiği 150 dönüm arazide kurulan 5 bin kişi kapasiteli konteyner kentteki çalışmaların tamamlandığını söyledi.
     Konteyner kentin, okul, sosyal tesis, mescit, toplantı salonu, televizyon izleme odası ve diğer imkanlarla hizmete sunulduğunu belirten Dalmaz, kentte şu anda 2 bine yakın Suriyelinin barındığını ifade etti.
     Kente başka yerlerden de nakiller olacağını dile getiren Dalmaz, şöyle konuştu:
     Misafirlerimizi belli aralıklarla ziyaret ederek onlara yalnız olmadıklarını hissettireceğiz. Türkiye, üzerine düşen görevi yapıyor. Suriyeli kardeşlerimizi bu gibi yaşam alanlarında en iyi şekilde misafir ediyoruz. Ümidimiz buralarda kalan insanların en kısa sürede memleketlerine dönmeleri. Ancak, Suriyede savaş devam ediyor. İnşallah uluslararası otoriterler akan kanın durmasına yardımcı olur. Bize düşen, Suriyelilere Türk misafirperverliğini göstermek.
     Ziyarete Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz de eşlik etti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeliler için yeni konteyner kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER