Suriyelilere kucak açtılar

Suriyelilere kucak açtılar -Ceylanpınar halkı, Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden bombardımanından kaçan, bir kısmı akrabaları olan vatandaşlara kucak açtı -Belediyeye ait ait taziye evinde de 220 kişi bar


ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınar halkı, Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden hava bombardımanından kaçan, bir kısmı akrabaları olan vatandaşlara kucak açtı.
     Rasulayn bölgesinin kontrolünü ele geçirmek amacıyla 6 günden bu yana devam eden çatışma ve hava saldırıları yer yer devam ediyor. Artan hava saldırıları nedeniyle canlarını kurtarmak isteyen çok sayıda kişi sınırları aşarak Suriyeden Türkiyeye geldi.
     Rasulaynın sınır komşusu Ceylanpınara gelen kimi Suriyeliler ise konaklayacak yer bulmakta sıkıntı çekince yardımlarına ilçe halkı koştu. Sığınmacıların çoğunluğu çadır kentte misafir edilirken Ceylanpınarda akrabaları bulunanlar, buradaki evlerde misafir edilmeye başlandı.
    
     -Evinin kapılarını açtı
    
     İnkılap Mahallesinde yalnız yaşayan Şükriye Turgay da evinde 20 Suriyeli sığınmacıyı misafir ediyor.
     Akrabaları ve onların komşularına da kucak açan Turgay, evinde misafir ettiği kişilerin bir bölümünü tanımadığını ancak insanlık görevini yaptığını söyledi.
     Evinde konuk ettiği Suriyelilerden birinin diyaliz hastası olduğunu, 4 yaşındaki bir çocuğun da kalp rahatsızlığı bulunduğunu anlatan Turgay, Onları en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Mahallemizdeki evlerin çoğunda 100ün üzerinde Suriyeli kalıyor. Bu insanların gerçekten yardıma ihtiyaçları var diye konuştu.
     Şükriye Turgayın evinde misafir olan Hanife İbrahim de eşinin diyaliz hastası olduğunu belirtti.
     Hava saldırısı başladıktan sonra can havliyle Ceylanpınardaki akrabalarının yanına sığındıklarını ifade eden İbrahim, Rasulayndaki evimiz bombalarla yerle bir oldu. Bize evlerini açan akrabalarımıza ve Türkiyeye teşekkür ediyoruz dedi.
     10 yaşındaki Mustafa Abdulaziz ise evlerinin yıkıldığını ve çok korktuklarını söyledi.
    
     -Taziye evinde 220 kişi kalıyor-
    
     Bu arada Ceylanpınarda belediyeye ait Barış Mahallesi Taziye evinde 220 kişi kalıyor.
     Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı taziye evinde, kadın ve çocuklar da bulunuyor.
     Taziyeevinde kalan Suriyeli gazeteci Abdulhalim Süleyman, Rasulaynde rejime bağlı uçakların bombardıman yaptığını, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu söyledi.
     Rasulayn ve Suriyenin durumunun kötü olduğunu, insanların yaşananlardan sonra evlerine dönmekte tereddüt yaşadıklarını anlatan Süleyman, Suriyenin içinde olduğu kötü durumun bir an önce normale dönmesi için herkese görev düştüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Veli Gürgah / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyelilere kucak açtılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER