Suriyelilere yardımlar sürüyor

Suriyelilere yardımlar sürüyor -İHH İnsani Yardım Vakfı, Tel Abyad bölgesindeki Suriyeliler için çadır, sünger, yatak ve gıdadan oluşan 12 tırlık yardım malzemesi gönderdi


HATAY (A.A) - İHH İnsani Yardım Vakfının, çadır, sünger, yatak ve gıda malzemelerinden oluşan 12 tırlık yardımı, Tel Abyad bölgesindeki Suriyelilere gönderdiği bildirildi.
     İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan açıklamada, pirinç, mercimek, ton balığı, fasulye, şeker, yağ gibi gıda malzemelerinden oluşan bin gıda kolisinin Tel Abyada sığınan Suriyeli ailelere dağıtılmak üzere Akçakale Sınır Kapısından bölgeye ulaştırıldığı belirtildi.
     Temel yaşam malzemelerinden oluşan gıda kolilerinin, saldırıların artmasıyla çevre illerinden gelerek Tel Abyada sığınan insanlara dağıtılacağı bildirildi.
    
     -Tel Abyada çadır kent -
    
     Olayların başladığı günden beri mağdur Suriyelilerin birçok ihtiyacını karşılamaya çalışan İHH İnsani Yardım Vakfının, saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve sokaklarda yaşayan insanlar için bölgede çadır kent oluşturmaya başladığı belirtildi.
     Çadır kent oluşturulması kapsamında, İHH İnsani Yardım Vakfının Suriye çalışmaları koordine merkezi Hatay masası ekiplerince, çadır, sünger yatak ve battaniye gibi malzemelerin bölgeye gönderildiği kaydedildi.
     Açıklamada, Tel Abyada gönderilen 633 çadır için 2 bin 500 sünger yatak ile 2 bin 500 battaniyenin burada oluşturulacak çadır kentte kullanılacağı belirtildi.
     Ekiplerin, önümüzdeki günlerde de bölgeye 300 çadır ile içlerinde kullanılmak üzere, battaniye, sünger yatak ile yatak kılıfı göndereceği ifade edildi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyelilere yardımlar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER