Suriyelilerin sıcak yemeği GAMEKten

Suriyelilerin sıcak yemeği GAMEKten -GAMEK Genel Koordinatörü Dündar: -Ekim ayından bu yana Suriyelilere 51 bin 350 kap sıcak yemek dağıttık


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesine bağlı Gaziantep Meslek ve Sanat Kurslarında (GAMEK) Suriyeliler için sıcak yemek dağıtılıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkelerindeki olaylardan kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacılara yapılan çeşitli yardımlar sürüyor. Gaziantepte barınmaya çalışan Suriyelilere GAMEKe bağlı aşevlerinde her gün sıcak yemek dağıtılıyor.
     Çocukları ile aşevlerine gelen sığınmacılar, Büyükşehir Belediyesinin gösterdiği duyarlı davranıştan duydukları memnuniyeti dile getirirken, pilav, makarna, sulu yemek ve çorba dan oluşan menülerden alan Suriyeliler, Türk Devletinin cömertliğine teşekkür ettiler.
     Halepten geldiğini ifade eden Mahmut Halili, aşevinden aldığı günlük yemeklerin yanı sıra kentteki diğer kurumlardan da farklı destekler gördüklerini belirtti.
     GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Ekim ayından buyana 3 değişik aşevinde Suriyelilere 51 bin 350 kap sıcak yemek dağıttıklarını ifade etti.
     Suriyeli vatandaşların yanı sıra yardıma muhtaç Türk vatandaşlarına da sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Dündar, geçen yılın Ekim ayından bugüne kadar 83 bin 600 kap yemek dağıtıldığını kaydetti.
     Suriye ve Gaziantepli vatandaşlara günlük bin 750 kap sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını kendilerine başvuran ihtiyaç sahiplerinin haftanın 3 günü 3 noktadan yemek alabildiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilerin sıcak yemeği GAMEKten Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER