Suriyelilerin yaraları Türkiyede sarılıyor

Suriyelilerin yaraları Türkiyede sarılıyor -Ülkelerindeki olaylarda yaralanan birçok Suriyeli, Türkiyenin sınır illerinde tedavi gördü -Kilis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Çakıcı: -2012 yılı mart ayından bu yana 6 bin yar


KİLİS (A.A) - Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci - Ülkelerindeki olaylarda yaralanan birçok Suriyeli, Türkiyenin sınır illerinde tedavi gördü.
     Özellikle Suriyenin Halep kentindeki olaylarda yaralananlar, sınırlarına en yakın Öncüpınar Sınır Kapısından geçirilerek Türkiyeye getiriliyor. Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olanlar çevre illere sevk ediliyor.
     Kilis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sedat Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilisin Suriyeye 10 kilometre uzaklıkta olduğunu anımsattı.
     Halep kentinde düzenlenen saldırılarda yaralananların Kilise getirildiğini belirten Çakıcı, şöyle konuştu:
     2012 mart ayından bu yana toplam 56 bin Suriyeli vatandaşı muayene ettik. Yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli vatandaşı ameliyat ettik ve 3 bin kişinin üzerinde hastanın tedavisi kliniklerimizde gerçekleştirildi. 13 bin sığınmacı, konteyner kentte muayene ediliyor. 6 bin yaralı Suriyeliye hizmet sunduk.
    
     -Ateşli silahla yaralanma vakaları-
    
     Çakıcı, hastaneye önemli ölçüde ateşli silahla yaralanma vakaları geldiğini, müdahaleye rağmen yaralılardan 168inin hayatını kaybettiğini dile getirdi.
     Her gün benzer yaralama olaylarıyla ilgili olarak acil servislerine başvurular olduğunu, yaralı Suriyelilerin tedavisi konusunda Gazianteple koordineli şekilde çalıştıklarını belirten Çakıcı, şöyle devam etti:
     Kilis Devlet Hastanesi 162 yatak ve 19 yoğun bakım kapasitesine sahip. Ağırlıklı olarak Gaziantep ile ortaklaşa çalışıyoruz. Zaman zaman toplu yaralanma olaylarında Osmaniye, Adana, Şanlıurfa ve Kahramanmaraştan da hasta sevki konusunda destek alıyoruz.
     Çakıcı, hastanelerinde 51 branşta klinik hizmet sunulduğunu, 56 uzman doktorları bulunduğunu aktardı.
     Yaklaşık 350 ebe, hemşire ve sağlık personelleri olduğunu söyleyen Çakıcı, yoğun iş yükü nedeniyle Sağlık Bakanlığı koordinesinde yurdun değişik yerlerinden hastanelerine geçici görevle doktor ve sağlık personeli geldiğini ifade etti.
     Suriyeli vatandaşlara ellerinden geldiği kadar yardımcı olduklarını, sadece Kilis halkına değil bölgeye de hizmet ettiklerini vurgulayan Çakıcı, Suriyedeki olayların bir an önce son bulmasını ümit ettiklerini ifade etti.
    
     -Allah razı olsun
    
     İsmini vermek istemeyen yaralı bir Suriyeli ise Beşşar Esede bağlı birliklerin evlerini harap ettiğini, camilerde bile kendilerine müsaade etmediklerini ifade ederek, Şamı terk edip Halepe geldiklerini belirtti. Oradaki çatışmada yaralanıp Kilis Devlet Hastanesine getirildiklerini, bir çocuğunu çatışmalarda kaybettiğini ifade eden Suriyeli, şunları kaydetti:
     Kilis Devlet Hastanesinde bulunan bütün doktorlardan Allah razı olsun. Hepsi bize gözü gibi bakıyor. Gerekli itinayı gösteriyorlar. Tedavimizi dakikası dakikasında yapıyorlar. Hepsinden memnunuz. Gece saat 2 dahi olsa ağrımız olduğunda koşup yanı başımızda bulunuyorlar. Türkiye başta olmak üzere Kilis Devlet Hastanesinden Allah razı olsun. Biz Türk hükümetinden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan çok memnunuz. Başbakan Erdoğan, bizleri bir an önce Esedin zulmünden kurtarsın.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilerin yaraları Türkiyede sarılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER