Suşehriden kısa kısa

Suşehriden kısa kısa -İlçede, gıda maddesi üreten ve satan esnafa hijyen eğitimi verildi


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde, gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerinin sahiplerine ve çalışanlara yönelik hijyen eğitimi verildi.
     Suşehri Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, hijyen eğitiminin önemine değinerek, Amacımız insan sağlığına önem vererek, esnaf ve sanatkarlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmamalarıdır dedi.
     Gıda Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında esnafın bilgi sahibi olması bakımından bu eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Köksal, Genel hijyen eğitimi belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar iş yerlerinde çalışamayacaklar, çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu nedenle ekmek ve ekmek çeşidi ile uğraşan esnaflarımızın bu eğitimlere mutlaka katılmaları gerekmektedir diye konuştu.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise sınav sonrası verilecek olan sertifikaların önemli olduğunu belirterek, Artık her işletmecinin bir belgesi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu belgelerin değerini bilin. İleride sizlere yardımcı olacaktır dedi.
     Seminerde, Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden mühendis Aygen Ürgüp, gıda hijyeni konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
     Seminerin ardından katılımcılar, sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 puan ve üzerinde alanlara sertifika verileceği bildirildi. Seminere, Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Ersin ve SESOB Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan da katıldı.
    
     -Merkezi Hastane Randevu Sistemi-
    
     Suşehri Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İhsan Metin Leblebici, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, Türkiyede daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Projesini yürürlüğe koyduğunu anımsattı.
     Bu program kapsamındaki çalışmaların büyük ölçüde gerçekleştirildiğini anlatan Leblebici, Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hastane Randevu Sistemidir dedi.
     Vatandaşların ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi Çağrı Merkezini arayarak ya da hastanerandevu.gov.tr adresinden kolaylıkla randevu alabileceğini ifade eden Leblebici, şunları söyledi:
     Kısa bir üyelik işlemi sonrası ücretsiz olarak üye olduğu hastanerandevu.gov.tr internet adresinden vatandaşlar bir gün öncesine istediği poliklinikten randevu alabilir ve aldıkları randevuyu 30 dakika içerisinde iptal edebilirler. Bir vatandaş aynı gün içerisinde 2 poliklinikten ayrı saatlerde randevu alabilir ve sıra beklemeden randevu saatinde muayenesini gerçekleştirebilir. Vatandaşlarımızın, hastanemizden aldığı randevu zamanından 30 dakika önce hastanemizin hasta kabul bölümüne başvurması gerekmektedir
    
     -Karaoğlu, Seli ziyaret etti-
    
     Akıncılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İslam Karaoğlu, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Seli makamında ziyaret etti.
     Merkezi İstanbulda bulunan derneğin başkanı Karaoğlu, ziyarette, Suşehri Belediyesinin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirterek, Sele çalışmalarında başarılar diledi.
     Belediye Başkanı Sel ise Karaoğlu ve ekibine teşekkürlerini ileterek, Suşehrini hak ettiği yere getireceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehriden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER