Suşehri ilçesinden kısa kısa

Suşehri ilçesinden kısa kısa -Suşehri Belediye Başkanı Sel, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı


SİVAS (A.A) - Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Sel, mesajında, kadının üstlendiği görevin ve sorumlulukların takdire değer olarak görüldüğünü belirtti. Kadının birey olarak, toplumda kendine bir yer edinmesinin uzun çabaların sonucunda gerçekleştiğini vurgulayan Sel, Ülkemizde kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalar sevindiricidir. Bizlere düşen en büyük görev toplumun her kesimindeki kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini korumaktır ifadelerini kullandı.
     Cennetin annelerin ayağının altında olduğunu belirten Sel, şunları kaydetti:
     Dinimiz kadını erkek karşısında anneliğiyle çok daha üstün kılmıştır. Kadınlara karşı daima hoşgörülü olmalıdır. Zamanın her döneminde, yaşamın her alanında başarılarına tanık olduğumuz kadınlar, aynı zamanda eş ve anne olmanın sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getirmektedirler. Suşehri Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız ve yaşamın her alanında onlara desteğimizi sürdüreceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.
    
     -Dumansız Hava Sahası kapsamında iş yerlerinde sigara denetimi yapıldı-
    
     Suşehri Toplum Sağlığı Merkezi Dumansız Hava Sahası Denetim Ekibi, iş yerlerinde sigara denetimi yaptı.
     Denetimlerde sigara içerken yakalanan bir kişiye 88 lira ceza kesildi. İlçede aylık ortalama 100 iş yerinin denetlendiğini belirten yetkililer, dumansız hava sahası yasasının uygulamaya başlamasından sonra sigara içme oranında ciddi bir azalma meydana geldiğini kaydetti.
     Öte yandan Suşehri ilçesinde yemlik, teke sakalı ve evelik gibi ürünlerin satışına başladı. Köylerde kadınlar tarafından toplanan bitkiler, Suşehri Halk Pazarında satışa sunuluyor.
    
     Muhabir: Faruk Kara / Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Suşehri ilçesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER