Suudi Arabistan heyeti Kapadokyada

Suudi Arabistan heyeti Kapadokyada


NEVŞEHİR (A.A) - Suudi Arabistandan gelen bir heyet Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezlerdeki incelemelerine başladı.
     Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile Mustafapaşaya gelen Medine-i Münevvere Al-Ula Belediye Başkanı A. Abdullah Alilale-Şerari, Kral Abdulaziz Üniversitesi Bölge Planlama Fakültesi Dekanı Yusuf Niyazi, Riyad Yeniden Yapılanma Projesi Başkan Vekili Mi Muhammet Daban, Şarkiye Doğu Bölgesi Sekreteri M. Dayfullah Al-Uleybi, Necran bölgesi sekreteri Faris Bin Meyahasın da aralarında bulunduğu heyeti, Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak karşıladı.
     Başkan Ak, heyete bölge hakkında bilgi verdi.
     Kral Abdulaziz Üniversitesi Bölge Planlama Fakültesi Dekanı Yusuf Niyazi de Suudi Arabistanda bulunan tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarımızda bizim bu gezimizde Mustafapaşada yapılan restorasyon çalışmalar bize referans olacağı gibi insanları buraları görüp de hayran olmaması elde değil dedi.
     Ziyarette Ak, Suudi Arabistan heyetine beldede yapılan restorasyon çalışmalarla ilgili kitap, broşür ve haritalardan oluşan birer çanta hediye etti.
     Suudi Arabistan heyeti, Ürgüpteki Kayakapı ile merkeze bağlı Kaymaklı beldesinde de incelemelerde bulundu.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Suudi Arabistan heyeti Kapadokyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER