Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü İyimaya:

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü İyimaya: -Biz doğru olanı yapacağız, bildiklerimizi değil. Mevzuata, genelgelere aykırı davranmayacağız


ANTALYA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Biz doğru olanı yapacağız, bildiklerimizi değil. Mevzuata, genelgelere aykırı davranmayacağız dedi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce Korunan alanlarda tespit, tescil, uygulama ve değerlendirme çalışmaları eğitimi toplantısı Antalyanın Kundu bölgesindeki Atlantis Otelde gerçekleştirildi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, biyolojik çeşitliliği olan doğal alanlar ve kültürel kaynakların korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla çalıştıklarını anlattı.
     İyimaya, bakanlıkların kendi çalışmalarıyla alakalı iş ve işlemlerde sorun yaşanmaması için protokol düzenlediklerini, uygulamada problem çıkmaması için ise gayret gösterdiklerini ifade etti.
     Osman İyimaya, şöyle konuştu:
     Biz korumaya, nitelikli, hassas ve sürdürülebilir koruma statüsü altında yönetmeliğimizde yer veriyoruz. Türkiyenin 21 ilinde 29 komisyon oluşturduk, farklı meslek gruplarını bir araya getirdik. Burada daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz. Komisyonlarımızın aldığı kararları değiştirmemeye çalıştık. Biz aynı geminin parçalarıyız, bu geminin hedefine ulaşması için uğraşıyoruz. İdari işlemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı zor duruma düşürmemekten sorumlu ve yükümlüyüz. İşlerin hızlı yürümesi için bölge müdürlerine daha üst düzey yetkiler verdik. Daha sağlıklı, zamanında kararlar alınarak, işlerin, hizmetlerin yürümesi için böyle bir uygulama yaptık. Biz doğru olanı yapacağız, bildiklerimizi değil. Mevzuata, genelgelere aykırı davranmayacağız.
     Toplantıda, Doğal sit alanlarının tespiti için yeni yaklaşımlar, tespit analizi, teknik esaslar, Doğal sit alanları ve tabiat varlıklarının tespiti aşamasında uygulanacak teknik esaslar ve tescil süreleri, Tabiat varlıklarını koruma komisyonlarının çalışma kapsamı ve yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konularda akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü İyimaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER