Tamince başarının sırlarını iş adamlarıyla paylaştı

Tamince başarının sırlarını iş adamlarıyla paylaştı -Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Tamince: -Bir kağıda eksilerimi, karşı tarafına da artılarımı yazarım. Artılarımı değil, eksilerimi görmeye çalışırım ve bunları gidermenin


ANTALYA (A.A) - Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, başarılı olmak için kendisini daima sorguladığını belirterek, bir kağıda eksilerini, karşı tarafına da artılarını yazdığını, eksilerini gidermek için yöntemler aradığını söyledi.
     Tamince, Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından düzenlenen geleneksel kahvaltı programına katıldı.
     Programda iş adamlarına başarılı olmanın sırları konusunda tavsiyelerde bulunan Tamince, öncelikle iletişimlerini güçlendirmelerini önerdi. Doğru iletişimin açamayacağı kapı olmadığını ifade eden Tamince, ikinci önemli konunun insanların her açıdan kendilerini geliştirmesi olduğunu bildirdi.
     Dünyanın hızlı şekilde gelişim kaydettiğini dile getiren Tamince, Benim için Bu adam 10 yıl önce neredeydi, 20 yıl önce şuradaydı diyorlar. Evet oralardaydım ama bugün buradayım. Kendisini geliştiren, yeni metotlar bulan, dünyanın hızına ayak uyduran kazançlı çıkıyor. Ama kendini geliştiremeyen sınıfta kalıyor. Bunu sizi üzmek için söylemiyorum. Yıllar önce çok önemli iş adamlarının bugün olmadıklarını görüyoruz, niye çünkü gelişime ayak uyduramadıkları için yok oluyorlar diye konuştu.
     Her iş adamının yaptığı işte başarılı olabilmesi için öncelikle kendisini o alanda yetiştirmesi gerektiğine değinen Tamince, sadece iş adamlarının değil, herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini kaydetti.
     Yaptığı işte kendisini daima artılarıyla eksileriyle sorguladığını anlatan Tamince, Bir kağıda eksilerimi, karşı tarafına da artılarımı yazarım. Artılarımı değil, eksilerimi görmeye çalışırım ve bunları gidermenin yöntemlerini geliştiririm. Size de önerim bu. Bunu yapın, kimse kendisine yalan söylemez zaten, söylerse de kendisi kaybeder dedi.
     Duran insan olmamak için insanın kendisine acımasız olması gerektiğini söyleyen Tamince, dünyadaki hızlı gelişmelerin herkes için avantaj olduğu kadar dezavantajlarının da bulunduğunu vurguladı.
     Başarıda markalaşmanın önemine değinen Tamince, var olmak için markalaşmanın gerektiğine dikkati çekti. İş adamlarına birlikte çalışacakları insanları doğru seçmelerini öneren Tamince, Aynı otobüste seyahat edebileceğiniz, aynı yöne gideceğiniz insanları tercih edin ve bir lider olarak beraber çalıştığınız arkadaşların potansiyelini ortaya çıkarın diye konuştu.
     KONSİAD Başkanı İlhami Kaplan da kahvaltının fikir alışverişi açısından verimli geçtiğini bildirdi. Toplantı, soru cevap ile devam etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tamince başarının sırlarını iş adamlarıyla paylaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER