Taraklı Termalin turizm bölgesi ilan edilmesi

Taraklı Termalin turizm bölgesi ilan edilmesi -Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: Taraklı termal turizmi ile bütünleşip bu anlayışla hareket ederse önemli bir turizm destinasyonu olacağına inanıyoruz -Tarihi ip


SAKARYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Taraklının termal turizmi sayesinde önemli bir turizm merkezi olacağını söyledi.
     Geyve ilçesinde bir cenaze törenine katılan Özaslan, törenin ardından turizm bölgesi ilan edilen Taraklı Termal tesislerinde incelemelerde bulundu.
     Taraklı Termalin, Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesinin önemine dikkati çeken Özaslan, bunun ilçe turizminin gelişimine katkı sağlayacağını anlattı.
     Özaslan, Taraklının Osmanlı mimarisini taşıyan önemli bir merkez olduğuna işaret ederek, Taraklı bu özelliklerini korumayı başarmış bir ilçemiz. Taraklı termal turizmi ile bütünleşip bu anlayışla hareket ederse önemli bir turizm destinasyonu olacağına inanıyoruz dedi.
     İlçenin, Sakin Şehir (Cıttaslow) unvanına sahip olduğunu vurgulayan Özaslan, şunları söyledi:
     Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mevcut özelliklerin korunması taraftarıyız. Bütün amacımız yaşayan bir şehir olmasıdır. Bunun için de ticaretin hareketli olması lazım. İstanbul Taraklıya çok yakın metropol bir şehir. Tur operatörleri seyahat acenteleri ile hareket ederek tarihi ipek yolu güzergahındaki yerleşim yerlerini canlandırmamız gerekir. Taraklıya gelen insanlar burada yöresel ürünleri tadabilmeli, hediyelik eşyalar alabilmeli, tarih ve doğa ile sessizlik içerisinde dinlenebilmelidir.
     Özaslan, daha sonra İpek Yolu güzergahındaki Göynük ilçesinde de incelemelerde bulunmak üzere Taraklıdan ayrıldı.
    
     Muhabir: İzzettin Kömürcü / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Taraklı Termalin turizm bölgesi ilan edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER