Tarihçi

Tarihçi-yazar Mustafa Turan, bir ayda 30 konferans verecek


SAKARYA (A.A) - Destanlaşan Çanakkale kitabının yazarı tarihçi Mustafa Turan, bir ayda 30 konferansa katılacağını söyledi.
     Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferanslara 1 Mart tarihinde Muğladan başladığını kaydetti.
     İnsanlara hizmet etmenin, birikimi paylaşmanın kendisine keyif verdiğini vurgulayan Turan, Çanakkale ve Kutsal Topraklar konferansları esnasında kalabalıklarda oluşan coşku ve duygu selini izah etmek için kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. O atmosfer ancak gönül ve ruh dünyasında yaşanır, anlatılıp izah edilemez. Şahsım adına söylemem gerekirse, oldukça yorucu olmakla birlikte bu konferans yoğunluğundan ben de mutlu ve memnunum diye konuştu.
    
     -Konferanslar Muğladan başlayacak-
    
     Konferanslara 1 Martta Muğladan başlayacak olan Turan, 2 Martta Marmariste, 3 Martta Aydında, 4 Martta Aydının Çine ilçesinde, 5-6 Martta Tekirdağın Hayrabolu ve Çorlu ilçelerinde, 7 Martta Edirnede, 9 Martta Bartında, 10 Martta Kastamonuda, 12 Martta Boluda, 13-14-15 Martta Bursanın Karacabey, İnegöl ve Gemlik ilçelerinde, 16 Martta Kocaelide, 18 Martta İstanbulda, 23 Martta İzmirde, 27 Martta Niğdede, 28 Martta Kırşehirde, 29 Martta ise Nevşehirde olacak.
     Turan, 3 Nisanda Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerine vereceği Çanakkale konferansı ile programlarını tamamlayacak.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER