Tarihe yolculuk turları başladı

Tarihe yolculuk turları başladı


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Kültepe Kaniş-Karuma düzenlenen tarihe yolculuk kültür turları başladı.
     Uzman tarihçiler eşliğinde Kültepe Kaniş-Karum gezi bölgesini gezen kültür ve tarih meraklıları, binlerce yıl önce kurulan medeniyetlere ait çeşitli bilgileri yerinde alma fırsatı buldular.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, yaptığı açıklamada, Kültepe Kaniş-Karum bölgesinin Anadoluda insanların yazıyla ilk tanıştığı yer olması bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
     6 bin yıllık geçmişi ile uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Kayserinin en önemli tarihi merkezlerinden birinin Kültepe olduğunu ifade eden Durukan, şunları kaydetti:
     Anadoluda insanın yazı ile tanıştığı ilk merkez olan Kültepe, bu coğrafyadaki arkeolojik çalışmalar için mihenk taşı konumundadır. Asur ve Hititler döneminde önemli bir merkez olan Kültepe Kaniş-Karum bölgesini halkımızın bilmesi ve görüp gezmesi için ücretsiz turlar düzenliyoruz. Tarihe Yolculuk adı altında ücretsiz olarak cumartesi günleri düzenlediğimiz etkinlik, arkeoloji sunumları, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Ayrıca iki bin yıl öncesine ait tüccar, kral ve kraliçe arasında geçen ticaret hayatının o döneme ait kostümler ve aksesuarlar eşliğinde canlandırılması ise programa katılanlara eşsiz bir zaman dilimi yaşatıyor. Bölgeye düzenlediğimiz ve yerli yabancı birçok insanın ilgisini çeken kültür turumuzun gördüğü ilgi bizleri fazlasıyla memnun etmektedir.
     Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğrencileri tarafından kısa bir tarihi oyun sergilendi.
     Kültür turuna katılan vatandaşlar ise düzenlenen turlardan mutluluk duyduklarını ve geziden büyük keyif aldıklarını söylediler.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarihe yolculuk turları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER