Tarihi Bedesten Çarşısı yenileniyor

Tarihi Bedesten Çarşısı yenileniyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Kapu Camii Önünde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten Çarşısının yeni yüzüne kavuşmasıyla Konya turistinin bir kat daha artacağını söyledi.
     Dünyanın en büyük projelerinden birini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Akyürek, bu projenin tamamlanmasıyla Konya tarihi çarşısına kavuşacağını belirtti.
     Akyürek, Tarihi Bedesten Çarşısı esnafımız da çalışmalardan dolaya bazı sıkıntılar yaşayacaktır. Geçerli bu sıkıntıları anlayışla karşılamalarını temenni ederim dedi.
     Tarihi Bedestenin iki bin yıllık geçmişe sahip olduğunu anımsatan Akyürek, altyapı çalışmalarında Roma döneminden kalma kanalizasyon ve su şebekelerine ulaşıldığına dikkat çekti.
     Vali Vekili Sefa Çetin ise böyle bir projeye şahitlik etmiş olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, projenin hem Konya hem de Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
     Program, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğdayın duası ve protokol üyelerinin temsili olarak düğmeye basmasıyla Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi başladı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Tarihi Bedesten Çarşısı yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER