Tarihi cezaevinin nakil aracı, turizmin hizmetinde

Tarihi cezaevinin nakil aracı, turizmin hizmetinde -Sinop Cezaevinin avlusunda çürümeye yüz tutan emektar nakil aracı, yenilenerek turizmin hizmetine sunuldu


SİNOP (A.A) - Tarihi Sinop Cezaevinin avlusunda çürümeye yüz tutan mahkum nakil aracı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün girişimcileriyle yenilenerek turizmin hizmetine sunuldu.
     Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999 yılında Adalet Bakanlığı tarafından Kültür Bakanlığına devredilen tarihi Sinop Cezaevinin müze olarak hizmet vermeye başlamasının ardından 1968 model BMC kapalı kasa mahkum nakil aracının da Çocuk Islah Bölümü önünde sergilenmeye başladığını ancak aracın zaman içinde çürümeye yüz tuttuğunu söyledi.
     Vali Ahmet Cengizin talimatıyla aracın yenilenmesi için harekete geçtiklerini ve araca kaporta bulabilme amacıyla önce ildeki araba tamircileri ve hurdacıları araştırdıklarını belirten Tosun, bir sonuç alamayınca elektronik posta yoluyla ülke genelindeki tamircilere ve hurdacılara ulaştıklarını anlattı.
     Aradıkları kaportayı Ankaranın Haymana ilçesinde bulduklarını bildiren Tosun, şöyle devam etti:
     Haymana ilçesinden bir hurdacı cevap göndererek, ellerinde aynı model kaportanın PTTye ait bir posta kamyonunda bulunduğunu bildirdi. Biz de telefonla irtibat kurduk. Sinopa nakliye dahil olmak üzere bin lira karşılığında kaportayı gönderdiler. İl Özel İdaresine ait makine ikmal bölümünde araca kaporta yerleştirildi ve orijinalı gibi oldu. Nakil aracı cezaevinin bahçesinde sergileniyor.
    
     -Araç, dizi çekiminde kullanılacak-
    
     Tosun, onarılan mahkum nakil aracının ilde çekimleri süren Tatar Ramazan adlı dizide kullanılmak istendiğini belirterek, Dizinin yönetmeni Cevdet Mercan, Böyle bir araca ihtiyacım var, çok büyük bir tesadüf oldu, bu aracı dizide kullanmak istiyorum dedi. Konuyu Valimize ulaştırdım. Yenilediğimiz nakil aracının cezaevi temalı filmleri Sinopa çekeceğini söyleyebilirim. Çünkü bu aracın eşi yok dedi.
     Hikmet Tosun, tarihi cezaevini ziyaret eden turistlerin de nakil aracına ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Tarihi cezaevinin nakil aracı, turizmin hizmetinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER