Tarihi Kentler Birliğinden Adanaya ödül

Tarihi Kentler Birliğinden Adanaya ödül


ADANA (A.A) - Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği yarışmada Adana Büyükşehir Belediyesinin, tarihinde ilk kez Uygulama ödülü kazandığı belirtildi.
     Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Antalyada düzenlenen Restorasyon Renovasyon Kültür Mirası Koruma Fuarı programı kapsamında düzenlenen ödül töreni Antalya Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da katıldığı törenle aldı. Aldırmaza ödülünü Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey verdi.
     Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Tasarım Dairesi Başkanı Bahadır Dinçer, KUDEB Müdürü Emine Temuçin ve Adana ekibi ödül sevincini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile paylaştı.
     Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayı 2013 ilkbaharında Adanada yapılacak Tarihi Kentler Birliği toplantısına davet etti.
     Törende ayrıca Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Tarihi Kentler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Ruşen Keleş de birer konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarihi Kentler Birliğinden Adanaya ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER