Tarihi Sarıhacılar Köyü, turizme açılıyor

Tarihi Sarıhacılar Köyü, turizme açılıyor


ANTALYA (A.A) - Antalyanın Akseki ilçesindeki Sarıhacılar Köyündeki antik yolda tarihi dokuya zarar vermeden dinlenme yerleri, sağlık evi yapılacak.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünde görevli Harita Mühendisi Mehmet Ali Özden ve mimar Selvihan Köleoğlu, tarihi antik yol ve köyde incelemelerde bulundu. Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla düzenlenecek proje kapsamında Sarıhacılar Köyünde bulunan yollar, tarihi düğmeli sağlık evi, köy hanı ve çevre düzenlemelerinin rölövesi çıkartılacak. Antik yolda dinlenme yerleri ile levhalar yapılacak. Projeyle, köy içerisinde yollar ve meydan düzenlenmesi tarihi dokuya zarar vermeden gerçekleştirilecek.
     Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, yaptığı açıklamada, Vali Ahmet Ahmet Altıparmakın talimatları doğrultusunda Akseki ve yöresinde alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Amaçlarının bölgenin tanıtımını sağlayarak yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu kaydeden Çeviren, desteklerinden doyalı Vali Altıparmaka teşekkür etti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Tarihi Sarıhacılar Köyü, turizme açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER